Roskilde Festival donerer 1,5 mio. til Afrikas fremtid
Foreningen Roskilde Festival donerer 1,5 mio. kroner til ungdomspanelet African Youth Panel, der arbejder for Afrikas fremtid. I denne uge besøger seks af de unge mønsterbrydere Danmark i forbindelse med Foreningen Roskilde Festivals donation og i forbindelse med Danmarks Indsamling – Det nye Afrika.

Afrika er det kontinent i verden, som har den yngste befolkning. Det giver en kæmpe udfordring, men også et enormt potentiale. Når man beskæftiger sig med Afrikas fremtid, er det derfor oplagt at inddrage fremtiden selv: De unge afrikanere. Det er baggrunden for, at man i 2008 oprettede African Youth Panel (AYP). Panelet består af 55 særligt udvalgte unge mellem 15 og 30 år og blev dannet i forlængelse af Anders Fogh Rasmussens Afrikakommission. Opgaven var og er at vise vejen for fremtidens Afrika.

AYP er tidligere blevet bakket økonomisk op af den danske regering, men fra 2011 står de uden støtte. Derfor donerer Foreningen Roskilde Festival 1,5 mio. kroner til panelet. Beløbet gør det muligt for AYP at fortsætte det unikke netværk, de allerede har etableret, og gennemføre en række pilotprojekter nationalt og regionalt. Roskilde Festival har desuden planer om at knytte dem til festivalerne i 2011 og 2012, ligesom den nye Roskilde Festival Højskole pønser på at inddrage dem i undervisningen i faget Verdensborgerskab.

”African Youth Panel forstår på en handlekraftig og visionær måde at sætte Afrikas fremtid på dagsordenen. De er ikke bange for at tage fat, de insisterer på at spille en rolle, og de formår at definere fælles mål for Afrika som kontinent – og overkommer selv, ved deres blotte tilstedeværelse, at tackle de store regionale, økonomiske, politiske og religiøse forskelle, som kendetegner Afrika i dag. Med støtten til African Youth Panel håber vi at medvirke til at sikre ungdommen en både nødvendig og helt naturlig indflydelse på Afrikas fremtid,” siger Foreningen Roskilde Festivals formand Steen Jørgensen om baggrunden for donationen.

På besøg i Danmark
I forbindelse med Danmarks Indsamling – Det nye Afrika har Roskilde Festival inviteret seks personer fra AYP's ledelse til Danmark. De er:

  • Den døvstumme Robert Nkwangu fra Uganda, som på trods af sit handikap er blevet en "stemme" for Afrikas unge.
  • Den engagerede udviklings- og klimaaktivist Ibrahim Ceesay fra Gambia, som også rapper ved siden af sit politiske arbejde.
  • Den egyptiske Shaymaa Zaghlool Reyad Saleh, der er kvindelig leder i et muslimsk land.
  • Den ph.d-studerende Christian Kam fra Cameroun, der tidligt var organiseret i ungdomsarbejde og studenterpolitik og nu skriver en ph.d inden for økonomi.
  • Den ikke færdigt uddannede Helder Malauene fra Mozambique, der leder gruppen, har læst internationale studier og bl.a. har været med til at udarbejde Vision 2050 for Africa i en ungdomsgruppe med navnet Triple F Initiative (FFF = Fast Forwarding to the Future).
  • Etiopiske Saba Badi Tassaw, som mener, at Afrika skal løse sine problemer i egne rækker, bl.a. ved at udvikle nye ledelsesstrategier, inddrage ungdommen og betragte ungdommen som en ressource.

AYP er i Danmark hele ugen.
For yderligere information og interviews med AYP kontakt:

Christina Bilde, talskvinde Roskilde Festival
christina.bilde@roskilde-festival.dk
Tlf. 46 36 66 13

Thomas Ravn-Pedersen, kampagneleder, NGO-forum
trp@dca.dk

Tlf. 33 18 77 92

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE