Roskilde Festival rykker til Oslo
Den norske musik- og branchefestival By:Larm får i 2011 en Roskilde Festival-scene med danske og norske bands.

Roskilde Festival drager nordpå. Fra 17. til 19. februar vil klubben Jaeger – tidligere kendt som rockklubben Garage – bugne af orange feeling og nogle af tidens stærke danske og norske musiknavne. Festivalen har bl.a. booket Datarock (N), Lucy Love (DK) og Vinnie Who (DK) til at spille på RF@by:Larm, som Roskilde Festival har døbt scenen. Flere bands offentliggøres i løbet af den kommende uge.

”Scenen til by:Larm giver os mulighed for at demonstrere lidt af den genremæssige bredde, både på Roskilde Festival og den danske musikscene generelt. Og vi glæder os til at præsentere musikken og den særlige Roskilde-stemning for både branchen og det norske musikpublikum,” siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.  

En gratis og anderledes Roskilde-oplevelse
Roskilde Festival håber at møde noget af sit nordiske publikum i lidt andre rammer end de (oftest) solbeskinnede festivalomgivelser. Samtidig håber festivalen, at nysgerrige med deres første Roskilde-besøg til gode vil stikke hovedet ind i varmen til musik, lidt at drikke og måske en snak med nogle af Roskilde Festivals mange dedikerede ildsjæle.

”Scenen ligger i det centrale Oslo, så det oplagt at kigge forbi. Og der er gratis adgang for både publikum og branchefolk til alle koncerter,” understreger Christina Bilde.

I dagtimerne inden koncerterne planlægger Roskilde Festival desuden at holde branche-/netværksarrangementer.

Fra synths til hårdrock
Roskilde Festival har forberedt et dansk-norsk program, som lever op til den kvalitet, bredde og variation, der i omtrent 40 år har præget Nordeuropas største musikbegivenhed. Danske og norske bands vil give koncerter – midt i Oslos store opbud af presse, musikbranche og interesserede musikfans under by:Larm.

Roskilde Festivals scene præsenterer i alt ni bands. I det efterfølgende kan du læse om de tre navne, vi nu har offentliggjort. Følg med i flere offentliggørelser på Facebook

DATAROCK (N) spiller småvanvittig funkelektrorock med tungen grundigt parkeret i den ene kind. Nordmændenes opfindsomme dansemusik med kitschede, røde outfits og rigelig 80’er-inspiration har gjort dem til et varmt navn på internationale dansegulve, og de har spillet på Roskilde Festival i 2005 og 2007.

LUCY LOVE står centralt på den danske scene for grime, hiphop og urban pop. Sangerinden med den ultra-britiske stemmeføring er hjulpet på vej af Yo Akims syntetiske lydspor, der med simple midler leverer et effektivt og poppet backdrop til sangerindens konsonantstrøm. København har en rapper, der føles lige så kradsbørstig og real, som hvis hun var vokset op på engelsk cement.

VINNIE WHO er ét af dansk elektronisk musiks vidunderbørn med sin 80’er-forelskede festtaktik. Synths og løse håndled i lange baner er på menuen med denne talentfulde sangskriver og falsetstemme. Spejlkugle-pop i traditionen fra Scissor Sisters og Hercules and Love Affair.

DOWNLOAD RF@BY:LARM-LOGO (positivt)
DOWNLOAD RF@BY:LARM-LOGO (negativt)

Kontakt:
Talskvinde Christina Bilde
T: 46 36 66 13
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk

Musikbooker for RF@by:Larm Thomas Jepsen
T: 46 36 66 13
M: thomas.jepsen@roskilde-festival.dk

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE