Rekordoverskud til foreninger på Roskilde Festival
Foreninger og organisationer fra hele landet tjente til sammen 18,9 mio. kr. på at lave frivilligt arbejde på den udsolgte Roskilde Festival i 2010.

Mens publikum holder stemningen på kogepunktet, er det frivillige fra foreninger over hele landet, der holder maskineriet i gang på Roskilde Festival.

31.000 arbejdede frivilligt på sidste Roskilde Festival. Af disse var 22.000 tilknyttet foreninger og organisationer, f.eks. idrætsforeninger, studentersamfund, non-profit-organisationer, som ankom til festivalen fra både lokalområdet, Jylland og Skåne for at udføre handels- og serviceopgaver.

Nu er det økonomiske resultat af deres store indsats endelig beregnet.

Største fortjeneste i festivalens levetid
Serviceforeningerne, der bl.a. står for oprydning og adgangskontrol, kan i alt lægge fem mio. kroner i foreningskasserne. Handelsforeningerne, der langer fast føde og læskende drikkevarer over disken i de godt 85 boder, kan notere sig et samlet overskud på 13,9 mio. kr.

Det giver i alt 18,9 mio. kr. til foreningerne for indsatsen på Roskilde Festival 2010.

Til sammenligning tjente foreningerne i 2009 15,8 mio. kr. og 9,4 mio. kr. i 2008. Fortjenesten i 2010 er samtidig den største i festivalens 40-årige levetid.

Støtte til foreninger i hele landet
”Foreningerne og deres frivillige gør en uvurderlig indsats i at servicere publikum, så jeg er meget glad for, at Roskilde Festival har genereret et så stærkt økonomisk overskud ude i foreningerne, og at vi på den måde kan støtte kulturlivet, ikke bare i Roskilde by, men blandt deltagende foreninger fra hele landet,” siger Roskilde Festivals administrerende direktør Henrik Rasmussen.

Roskilde Festival samlede i 2010 ca. 130.000 publikummer og frivillige. Det er bl.a. kombinationen af et fantastisk vejr og en udsolgt festival, som genererede store omsætninger i boderne og sikrede maksimal udbetaling til serviceforeningerne, hvis afregning med Foreningen Roskilde Festival er afhængig af billetsalget.

Tjent 165 mio. kr. gennem årene
Gennem årene har de deltagende foreninger og organisationer tjent mere end 165 mio. kr. på deres arbejde på Roskilde Festival.

Foreningen Roskilde Festival, som arrangerer Roskilde Festival, offentliggør sit overskud fra den seneste festival i forbindelse med foreningens generalforsamling 29. marts 2011.

Yderligere information
Christina Bilde, talskvinde
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13