Roskilde Festival lancerer computer spil-konkurrence
Roskilde Festival inviterer alle gaming-interesserede til at udvikle et computerspil der fortolker festivalen og dens grafiske årsudtryk.

For første gang kommer Roskilde Festival til at have sit eget, officielle spil. Spillet skal udvikles i forbindelse med en åben konkurrence, hvor de bedste bidrag kommer på Roskilde Festivals hjemmeside. Vinder bidraget bliver præsenteret på årets festival foran publikum.

Deltagerne har stort set frit spil i deres fortolkning af Roskilde Festival.

”Det eneste grundlæggende princip, der skal overholdes er, at spillet skal være en fortolkning af vores grafiske årsudtryk. Derudover har deltagernes kreativitet frit spil. Vi giver især point for originale idéer, fortolkninger og kreativitet. Og så skal spillet selvfølgelig være sjovt og visuelt indbydende – og ikke mindst; til at spille,” udtaler Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde

Konkurrencen sker i samarbejde med Dansk Spilråd, der har som en af deres hovedopgaver at synliggøre den kunstneriske kvalitet og opfindsomhed, der er at finde i både de store kommercielle produktioner så vel som i små eksperimenterende independent spil. Roskilde Festival lægger rammerne for konkurrencen i forbindelse med spilområdet Game City på Roskilde Festival 2011. 

”Samarbejdet med Roskilde Festival er en unik mulighed for at opdage nye friske talenter indenfor spiludvikling, hvor kreativiteten får frit lejde. Det er desuden vigtigt at understrege hvordan spil i dag har en central rolle som både underholdning og kommunikations - og læringsværktøj og at det skal bedømmes på lige fod med andre medieformer.” udtaler Jesper Nielsen bestyrelsesmedlem fra Dansk Spilråd.

De deltagende får udleveret Roskilde Festival ’11 s grafiske udtryk og vision ved tilmelding sammen med yderliggere information om krav til format af spillet.

Bidraget skal være indsendt senest 1. juni 2011.

Tilmelding til konkurrencen sker til Bo Thomasen, Roskilde Festival på bo.thomasen@roskilde-festival.dk

Yderligere information
Christina Bilde, talskvinde
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13

Jesper Nielsen, Dansk Spilråd
M: jesper@danskspilraad.dk
T:+ 45 31 16 13 00

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.