Bright Eyes til Roskilde Festival
De amerikanske idoler får følgeskab af Cody og Justin Townes Earle.

Roskilde Festival har en vaskeægte americana-pakke klar i dag. Selvom dagens offentliggørelser kommer fra begge sider af Atlanten, har alle tre navne country, folk og rustik, ærkeamerikansk sangskrivning som udgangspunkt. 

BRIGHT EYES (US) har taget skridtet fra åndenødsramt teenager til fuldmoden sangskriver med luft under vingerne, politisk indignation og et stort arsenal af musikalske virkemidler. Frontmand Conor Obersts nemt genkendelige røst nyder følgeskab af velskrevne sange, der kan blafre smukt og stille som et stearinlys det ene øjeblik og bryde ud i et flammehav af emotionel rock det næste.  Alternativ folk-rock i amerikansk bredformat fra en kunstner, mange har udråbt til en ny Bob Dylan.

CODY (DK) spiller popsange i en charmerende indpakning af især country og folk. Kaspar Kaae er Codys bandleder, sangskriver og kunstneriske primus motor. Ene mand fostrer den talentfulde dansker americana-klingende pophits og fremfører dem på accentfrit amerikansk. Til koncerter følger en hel flok musikalske væbnere med, og på denne måde bliver Codys ensomme udgangspunkt til en kollektiv oplevelse oppebåret af bl.a. violiner, lap steel-guitar og banjo.

JUSTIN TOWNES EARLE (US) er søn af ingen ringere end den amerikanske countryrock-legende Steve Earle, men virker overbevisende i sin insisteren på eget ståsted. Med et hårdt liv bag sig er der masser af materiale for Earle til at skrive sange fulde af countrymusikkens isolation og dyrekøbte erfaring. Samtidig hører man tydeligt, at her synger et nyt slægtled: Som medlem af mp3-generationen kan han hoppe ubekymret mellem stilarter som blues, folk, hillbilly og honky tonk. Earle den yngre følger opfindsomt og respektfuldt i sin faders fodspor.

SE BANDLISTE

Download pressebilleder (klik på thumbnail for stort billede).

Bright Eyes

Cody

Justin Townes Earle - foto: Joshua Black Wilkins

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE