4 skandinaviske navne på plakaten
Graveyard (S), Love Shop (DK), Next Life (N) og The Raveonettes (DK) føjes til programmet.

Selvom Roskilde-plakaten allerede pryder gader og stræder rundt om i verden, fortsætter festivalen med at sprøjte navne ud. Denne uges musikpakke er et sandt skandinavisk rockeventyr i forskellige kulører, som forkæler musikelskerne til sommer.

GRAVEYARD (S) lukker munden på alle kritiske røster, som nogensinde har erklæret rocken for død. Det svenske band henter inspiration fra 70’ernes heavyrock, hvor stenede grooves og tunge riffs brøler om kap med Joakim Nilssons eminente og kraftfulde vokal. Ønsker man en Roskilde-forsmag på svenskernes saft og kraft, kan man passende søge mod spillestedet The Rock i København 18. maj.

LOVE SHOP (DK) er klar på Roskilde Festival for sjette gang. Efter at have mistet Hilmer Hassig og Henrik Hall er Jens Unmack eneste tilbageværende originale bandmedlem. Men enhver, der har hørt en af Love Shops koncerter i løbet af foråret, har oplevet en forsanger, der livligt og livsbekræftende træder ud af tragediens skygge. Love Shops popmagi har altid været større end de enkelte medlemmer.

NEXT LIFE (N) bliver både kaldt ’gameboy-metal’ og ’chip-core’. De sært rammende beskrivelser giver mening, for nordmændene forener hurtig og tonsende metal med asiatisk elektronisk avantgardisme og computerspil-beats. Guitar-synth-trommer-kombinationen er hørt adskillige gange før, men næppe på samme måde som hos Next Life.

THE RAVEONETTES (DK) er på evig jagt efter rockens urkilde. Med dette års roste albumudspil Raven in the Grave tager duoen et skridt i en ny retning. Her lever 80’ernes mørke synths og melankolske guitarknas side om side med den rock’n’roll, der startede hele eventyret om Danmarks største rock-eksport nogensinde. Roskilde Festival byder The Raveonettes velkommen hjem.

Mere musik på vej
Roskilde Festival arbejder fortsat på at klargøre de sidste navne til programmet. Publikum kan således fortsat se frem til musik i flere genrer og til flere scenestørrelser.

SE BANDLISTEN

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE