Snigpremiere på Roskilde Festival
Gæsterne får hverken græs under fødderne eller våd teltdug over hovedet. Til gengæld får de en forsmag på sommerens Roskilde Festival, når The Orange Feeling rykker midt ind i København med to dages musik, film, kunst, fest, dåseøl og kærlighed.

FREDAG 10. JUNI har Roskilde Cinema, Grand Teatret og natklubben Rust slået pjalterne sammen til en aften med film og fest i ånden fra Roskilde Cinema - teltet hvor film skal ses på Roskilde Festival.

I Grand vil gæsterne blive præsenteret for årets filmprogram hos Roskilde Cinema, der er udviklet i samarbejde med filmfestivalerne CPH PIX og CPH:DOX. Herefter bliver der vist den engelske spillefilm Submarine, som er instrueret af komikeren Richard Ayoade, der har lavet musikvideoer for bl.a. Arctic Monkeys, hvis forsanger, Alex Turner, står bag filmens soundtrack. Og bandet? De kan opleves på årets Roskilde Festival.

Submarine handler om den ondskabsfulde og selviske dreng Oliver Tate, der med indbildske superkræfter vil forføre sin klassekammerat med tankens kraft, udslette manden, der truer forældrenes ægteskab, og kurere sin fars depression. Han er ret sikker på egne evner, og Submarine er et underholdende bud på en coming of age-film, hvor helten er temmelig nederen - på den sjove måde.

Efter filmen fortsætter det gode humør med gratis dåseøl og dj's i Grands foyer ind til kl. 00:30, hvor Roskilde-natten fortsætter på Rust. Her får du gratis adgang med din biografbillet og en gratis øl i Rusts Bassment, hvor Diskotek Streetpop skaber Roskilde-stemning med ædle r'n'b-klassikere, solid funk og dancehall, der får enhver til at ride rundt på dansegulvet, hvor huggende rytmer fra UK Garage og UK Funky vil holde dig på benene til solen står op. Kort sagt, al den musikalske kant og kvalitet, du tager til Roskilde for at høre.

LØRDAG 18. JUNI kommer til at stå i fællesskabet og kærlighedens tegn, når du kan gå i tilbagelænet Roskilde-stilling på den urbane beachbar STRANDEN, der har forvandlet den gamle togperron ved Carlsberg "Stationen Hof" til en sandstrand. Her kan du indlede eftermiddagen langs sporene med gratis dåse-Tuborg og et besøg i designworkshoppen Roskilde Forever, hvor din gamle sovepose og dit smadrede telt sys om til unikke kreationer som regnslag og dynejakker, som du kan bruge på dette års festival.

I containeren Orange Cube kan du træde ind i en visuel rejse tilbage til gyldne Roskilde-stunder og mentalt forberede dig på sommerens festival. Og når du træder ud af den midlertidige biograf, vil duften fra fællesgrillen minde dig om festivalens madboder, mens du knapper dåsebajerne op, smider en bøf på risten og smelter sammen med sommeraftenen. Som på festivalen hører der musik til, og fra kl. 20 er det byens varmeste lydsystem, Firehouse, der mikser campinghyggen med stenbro og deres internationalt anerkendte selection af soul, reggae og dancehall ind til kl. 01. Og der kan danses i sandet, for naboerne er tog, der ikke klager over støj.
Arrangementet er et samarbejde mellem Roskilde Festival og Momentum CHP, der også står bag Vesterbro-klassikere som f.eks. Cafe Darling.  


Fredag 10. juni:


Kl. 21:30. Dørene åbnes for publikum i Grand Teatret, Mikkel Bryggersgade 8, Kbh. K.

Kl. 21:35. Roskilde Festivalens talskvinde Christina Bilde byder velkommen og afslører filmprogrammet for Roskilde Cinema 2011.

Kl.21:40. Filmen Submarine vises.

Kl. ca. 23:30. Dj-set og dåsebajere i Grands foyer.

Kl. 00.30 Arrangementet slutter, og publikum tager videre til efterfest på Rust, Guldbergsgade 8, Kbh. N. Gratis adgang inkl. 1 gratis øl mod forevisning af biografbillet.

Billetpris 80 kr. og 60 kr. for folk med billet til Roskilde Festival 2011. Billetbestilling på www.grandteatret.dk eller på tlf. 3315 1611. Bestilte billetter afhentes senest dagen før.

Lørdag 18. juni:

Kl. 16 åbner den urbane beachbar STRANDEN, Carlsberg, Pasteurvej 46, igennem tunnellen, Kbh. V. 

Fra kl. 16 åbner kunstworkshoppen ROSKILDE FOREVER, hvor designgrupperne Copenhagen Forever og Barcelona Forever skaber brugbare Roskilde-items ud af affaldsmateriale fra sidste års festival. Her kan man f.eks. få forvandlet sit gamle telt til nyt regnslag for kærestepar.

Fra kl. 16 åbner Orange Cube, containeren hvor du kan se klip og billeder fra Roskilde Festivalens historiske højdepunkter på lærredet.

Fra kl. 16-20 er der fællesgrill, hvor man kan tilberede maden fra det grill kit, man kan købe på stedet.

Hele arrangementet er gratis, og der kræves ikke reservation. Tuborg sponserer gratis dåseøl til de første.

Programansvarlig, Roskilde Cinema: Rasmus Truelsen
rasmus.truelsen@roskilde-festival.dk, tlf. 4081 5105

Arrangementskoordinator, Roskilde Festival: Ida Christoffersen
ida.christoffersen@roskilde-festival.dk, tlf. 2426 4271

STRANDEN, Momentum CPH: Kevin Bendix
kb@momentum-CPH.dk, tlf. 24 48 00 31  

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.