Roskilde Festival afrunder musikprogram med maner
Portishead, My Chemical Romance og Kaizers Orchestra er flagskibene i denne sidste offentliggørelse, som i alt præsenterer seks nye navne.

Godt inde i juni måned har Roskilde Festival endelig fået lukket de sidste aftaler med optrædende artister. Det resulterer bl.a. i tre nye navne i plakatens øvre lag og en samlet sum af 163 artister i programmet for 2011.

PORTISHEAD (UK) er et vaskeægte hovednavn, ikke mindst i kraft af at de har dannet skole inden for triphop-genren. Bristol-bandet tog fusen på alle, da de efter 10 års pause vendte tilbage med nyt udspil, der var som en sand genfødsel af bandet. Portishead har allerede varslet sit fjerde album. Forhåbentlig bliver der luftet et par smagsprøver til sommerens Roskilde-koncert.

KAIZERS ORCHESTRA (N) har et godt øje til publikummet i Danmark. På Roskilde Festival er det bl.a. blevet til tre koncerter. De kaizerlige favoritter er nu klar til en fjerde tur i manegen. Nordmændene er i gang med kapitel to af album-trilogien Violeta Violeta, der genbesøger, hvad der gjorde bandet populært i første omgang: skruppelløs sigøjnerrock på syngende norsk.

MY CHEMICAL ROMANCE (US) vender tilbage til Roskilde Festival som et nyt band. Væk er de ravnsorte gevandter og den tykke mascara om øjnene. Amerikanerne giver sig i stedet i kast med pangfarver og sci-fi-præget metallisk powerpop. My Chemical Romance har heldigvis ikke sluppet de store armbevægelser i deres teatralske koncertfremførelser.

HOFFMAESTRO (S) er svenske ska-konger, som ikke er bange for at gå på shopping i genrerne. Albummet Skank-a-Tronic Punkadelica har opnået status som nyklassiker i hjemlandet, og på en scene er de 10 blågule medlemmer berygtede og berømte for stor dansabel intensitet.

HYMNS FROM NINEVEH (DK) får publikum til at holde vejret med sine smukke, akustisk baserede sange om tro, tvivl, håb og kærlighed. Arrangementerne rummer en rig instrumentering med bl.a. violin, trækharmonika, sav og banjo. Musik så englene synger.

DANIEL NORGREN (N) har en knusende indsigt i bluesmusikkens væsen og lyder som Tom Waits i et barslagsmål med Muddy Waters. Svenskerens evne til at klemme lyden af et helt garagerock-band ned i et simpelt blues-riff er intet mindre end imponerende.

SE BANDLISTEN

Spilleplan på vej
Med et færdigt program er festivalens musikgruppe nu i fuld sving med at samle det store puslespil, der hedder spilleplanen. Den ser dagens lys ganske snart.

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE