Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Friendly Fires og tUnE-yArDs til Roskilde Festival 2012
To farvestrålende sommerbands slutter sig til festivalprogrammet på en af årets korteste dage.

Roskilde Festival offentliggør to festlige og spraglede musiknavne midt i vintermørket og de sidste julegaveindkøb:

FRIENDLY FIRES (UK) har opdateret deres postpunk i en mere solbeskinnet retning. 2011’s Pala er fyldt med tropeparadisisk disco, funk og regulær pop. Friendly Fires sigter med jublende entusiasme efter en sexet, elektronisk stadionlyd, der når ud til danseskoene selv på de bagerste rækker. Det britiske band beviste allerede sine kvaliteter som liveband på Roskilde Festivals Odeon-scene i 2009. Siden er deres stjerne vokset støt, som den gruppe førsteklasses feststartere de er.

TUNE-YARDS (US) er den forrykte pops nye vidunderbarn. Kvinden med den androgyne afrikanerstemme er en lillesøster i ånden til Animal Collective, Björk og Dirty Projectors. Merrill Garbus’ musik vralter og halter charmerende af sted og sender undervejs håndtegn til østafrikansk pop, R&B, hiphop og avantgarde. En slags solskinspop for hyperaktive legesjæle med indianermaling i hovedet og blodet pumpende med druesukker.

December har budt på alt fra selveste Bruce Springsteen til svensk grindcore med Nasum. Roskilde Festival er stolt af, at programmet indtil videre falder fint i tråd med ambitionerne om at præsentere nyt som gammelt, stort som småt og generelt kommer rundt i forskellige genrekroge til glæde for den heldigvis brogede publikumsskare. Og festivalen glæder sig til at byde på endnu mere i alverdens farveskalaer, størrelsesordener og musikalske orienteringer.

SE BANDLISTEN

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)