Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Roskilde Festival løfter sløret for designprojektvinder og skruer op for interaktionen med publikum
Roskilde Festival og Dansk Arkitektur Center kan nu stolt præsentere årets vinder af designkonkurrencen BUILD WHAT HERE, der kører for andet år. 89 kreative sjæle har kæmpet om vindertitlen i designkonkurrencen, og fem studerende fra Aalborg er løbet med æren: En kæmpe væg skabt af døre skal slænge sig gennem området ’Poor City’ og gøre opmærksom på asylansøgeres tilstand i Norden.

Den store installation hedder ’Open Borders’. Nogle af dørene er åbne, mens andre står på klem eller er aflåst. Du kan banke på eller ringe på dørklokken. Måske bliver du lukket ind på den anden side – men kun måske.

”Vinderprojektet indkapsler på en meget simpel og effektiv måde konkurrencens tema og formål. Dørene i installationen fungerer som en stærk analogi på de frustrationer, den enkelte asylansøger kan stå overfor. Samtidig inviterer installationen festivalgæsterne til at møde hinanden på en ny måde. Jeg er overbevist om, at Roskilde Festivals publikum vil tage åbent i mod 'Open Borders’, med samme engagement som vi altid oplever det på festivalen," siger Johan Kjærulff Rasmussen, projektleder på Roskilde Festival.

Vinderforslaget er lavet af Mikkel Møltoft Jensen, Louise Færch Gjerulff, Andreas Møller Nielsen, Kasper Johannessen og Karin Sanfridson, der alle studerer Design & Arkitektur ved Aalborg Universitet. Det bliver, sammen med andre indsendte forslag, udstillet i Dansk Arkitektur Center fra den 25. maj 2012.

Tør du drømme stort?
Med samme co-kreerende sindelag inviterer Roskilde Festival i år sit publikum til at være med til at skabe festivalen på en helt ny måde.

Der har aldrig været tvivl om, at Roskilde Festival hver sommer forvandler en græsmark i provinsen til drømmenes fest. Nu kan drømmene så blive til virkelighed i området ’Dream City’ – en helt ny legeplads for festivalens opfindsomme gæster, der ønsker at kreere noget til fællesskabet. En vandpark? Morgensang? En performance? En yogahal? Et grønt initiativ? Kun fantasien sætter grænser.

”Vores publikum har altid været med til at skabe og sætte deres præg på festivalen. I år skruer vi ekstra op for interaktionen med vores engagerede gæster og dedikerer derfor et helt område til deres kreativitet og drømme,” siger talskvinde for Roskilde Festival, Christina Bilde.

’Dream City’ udvikler sig i øjeblikket rundt omkring i norden på Roskilde Road Trip, der holder kreative Pop-up Lounges i Oslo, Lund, Stockholm og Berlin, hvor ideer bliver til virkelige projekter, der kan opleves i ’Dream City’ på Roskilde Festival til sommer. Men det er online – på dc.roskilde-festival.dk, at ’Dream City’ for alvor bliver skabt inden festivalen. Her kan man dele vilde ideer og planlægge, hvad man vil bidrage med i det kreative område til sommer.

Mere om BUILD WHAT HERE-vinderprojekt?

Fotos:
Illustration of 'Open Borders' during the day
Illustration of 'Open Borders' during the night

Johan Kjærulff Rasmussen, projektleder, Roskilde Festival.
M: Johan.rasmussen@roskilde-festival.dk
T: 40 52 73 58

Ingeborg Christiane Hau, projektleder, DAC.
M: ich@dac.dk
T: 5083 0978

Mere om Dream City?

Christina Bilde, talskvinde.
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)