Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Nordiske musiknavne til Roskilde Festival 2012
Dead Skeletons, Sivert Høyem, Niki & The Dove og Of The Wand And The Moon føjer nordisk mørke og magi til musikprogrammet.

Nordiske artister er en central del af Roskilde Festival. Festivalen præsenterer her en broget buket med nogle af tidens stærkeste navne fra det høje nord.

DEAD SKELETONS (ISL) er som at forvilde sig ind i en malstrøm af brølende ekkoguitarer, nidstirrende skelethoveder, buddhistisk trance og kosmisk rock’n’roll. "He who fears death cannot enjoy life,” lyder grundfilosofien hos dette psykedeliske, dødsomfavnende trancerockband.

SIVERT HØYEM (N) var oprindeligt forsanger hos Madrugada og er fortsat på egen hånd med at skabe skandinavisk rock med højt til loftet og fyldt med indre drama. På nordmandens fjerde plade, Long Slow Distance, er inspirationen hentet overraskende steder (Høyem nævner selv bl.a. tysk krautrock og fransk pop), og synthesizeren banker stadig oftere på i Høyems stormomsuste molsange.

NIKI & THE DOVE (S) har allerede gjort indtryk langt uden for Skandinavien med deres overdådige synthpop. Malin Dahlströms vokal med den tykke svenske accent er iskølig og chik, og Gustaf Karlöfs myldrende arrangementer er på én gang strømlinede, avancerede og det perfekte bagtæppe for duoens melodiøse sange.

OF THE WAND AND THE MOON (DK) er et af den formørkede, kulturpessimistiske darkfolk-genres mest prominente bands. The Lone Descent fra 2011 rammer som tidligere plader stemningen af okkult, fakkelbelyst messe dybt inde i en nordeuropæisk skov. Men ifølge bagmanden selv har inspirationen fra 60’er-ikoner som Lee Hazlewood og Serge Gainsbourg også været kraftigt til stede midt i den dystre undergangsmusik.

SE BANDLISTEN

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)