Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Tre genredefinerende ikoner til Roskilde Festival 2012
Rubén Blades, Paul Kalkbrenner og Lee Ranaldo slutter sig til musikprogrammet.

En lille uges tid inden afsløringen af plakaten offentliggør Roskilde Festival tre genredefinerende mandfolk, som alle er væsentlige stemmer inden for deres respektive, yderst forskellige musikgenrer.

RUBÉN BLADES (PAN) er et af flagskibene inden for den hårde, politisk ladede ”salsa dura” og kan skrive adskillige titler på sit visitkort – både jurist, politiker og skuespiller. Det er dog som salsasanger og musiker, at Panama-legendens stjerne er allerstørst. Med genrens karakteristiske klaverriffs, congas og messingblæsere som udgangspunkt står Rubén Blades klar til at slippe danseglæden løs i en rendyrket salsafest.

PAUL KALKBRENNER (DE) er blevet en slags galionsfigur for Berlins technoscene, ikke mindst i kraft af filmen Berlin Calling, hvor han selv både spillede hovedrollen og lavede soundtracket. Det seneste album Icke Wieder cementerer tyskerens talent for at skabe perlende smuk og harmonisk minimaltechno. Nu rykker de berlinske beats til Roskilde Festival. Man kan berede sig på en elektronisk fest i bredformat, som nok skal bringe tyskeren i selskab med tidligere Roskilde-erobrere som Trentemøller og Tiësto. 

LEE RANALDO (US) har været kernemedlem i det uhørt stilskabende støjrockband Sonic Youth gennem 30 år. Bandet holder nu pause, det har givet Ranaldo plads til at færdiggøre sit soloprojekt, som fødtes allerede tilbage i 2010. Som guitarist har Ranaldo altid bevæget sig i krydsfeltet mellem eksperimentel minimalisme og alternativ rock og har nu i foråret 2012 udgivet sin første sangorienterede solorockplade, Between The Times And The Tides.

SE BANDLISTEN

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)