Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Roskilde Festival støtter asylansøgeres biavl
Tirsdag d. 1. maj møder 20 asylansøgere for første gang 500.000 arbejderbier, som de skal passe over sommeren.

Foreningen Roskilde Festival har doneret 500.000 kr. til organisationen ByBi, der bringer honningbier til byen, og oplærer socialt udsatte i biavl.

500.000 kr., 500.000 bier og 20 asylansøgere
Roskilde Festivals støtte går til et projekt, hvor 500.000 bier bruges til at oplære 20 asylansøgere i biavl. Asylansøgerne bliver bl.a. oplært af to tidligere hjemløse assistent-biavlere.

Projektet gennemføres i samarbejde med Dansk Røde Kors, som ejer honningen. Går biavlen går efter planen bliver der mulighed for at smage den nyslyngede honning på årets Roskilde Festival.

Arbejder-bier til 1. maj
Tirsdag den 1. maj flytter de 500.000 arbejderbier til Fælledparken i København sammen med en masse andre arbejder-glade folk. Bierne kommer til at stå i Nils Bohr Instituttets baggård, Blegdamsvej 17, med udsigt ud over parken. Her skal asylansøgerne møde deres bier for første gang. Det foregår kl. 13-15. Derefter vil de passe bierne en gang om ugen igennem hele sommeren.

Foreningen Roskilde Festivals støtte til ByBi-projektet ligger i forlængelse af Roskilde Festivals Standpunkt-kampagne, der i år sætter fokus på forhold for unge asylansøgere i Danmark og Norden.

Læs mere på www.bybi.dk og mere om Standpunkt på http://roskilde-festival.dk/om_festivalen/standpunkt/

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)