Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Gossip er klar til Roskilde Festival 2012
Lee Fields, Gentleman, Niklas og Spillemændene slutter sig også til musikprogrammet.

Et spændende femkløver indfinder sig på nogle af musikprogrammets sidste ledige pladser.

GOSSIP (US) har udgangspunkt i den alternative rock og punken, men helliger sig den glamourøse, lipglossede discopop på deres nye plade A Joyful Noise. Bandet har med den ikoniske Beth Ditto i front en vidunderstemme og moderne diva, der snart kan indtage den chikke dronningetrone fuldstændig. Roskilde Festival havde også fornøjelsen af Gossip i 2008. Siden da har de skruet op for det poppede, samtidig med at de har beholdt deres originale nerve og rå energi.

LEE FIELDS & THE EXPRESSIONS (US) står klar til at hæve varmegraderne med en omgang guldalder-soul. Her er samme messingblæs-forgyldte mikstur, som Sharon Jones og Charles Bradley tidligere har henrykket Roskilde-publikummet med. Når man oplever den skarptklædte soulcrooner og cool cat Lee Fields, forstår man hvorfor, han tidligere har gået under navnet Little James Brown.

GENTLEMAN & THE EVOLUTION (DE) har kapret et stort publikum med sin europæiske hybrid af reggae, dancehall og R&B. Gentleman lader sit optimistiske kærlighedsbudskab fylde Roskilde-teltet med sit mandstærke band The Evolution som opbakning. En solskinsbadet sommerfest fyldt med vuggende riddims, toleranceopråb og caribisk velsmag venter. 

NIKLAS (DK) besidder et bemærkelsesværdigt talent for at skabe hits, der løber over med dansksproget rap, sirupsøde synths, 90’er-disco og powerflirtende funkattitude. Med ansigtet svøbt i skygge er den hemmelighedsfulde Niklas blevet en af tidens varmeste, helt hjemmedyrkede pop- og hiphopnavne.

SPILLEMÆNDENE (DK) indtager sit eget barokke, litterære univers med afsæt i vise- og folkemusiktraditionen. Nicolai Elsberg har en malmfuld røst og er en original historiefortæller et sted mellem Povl Dissing og Leonard Cohen. En anden Nikolaj, ham med efternavnet Nørlund, har produceret bandets første ep.

Spilleplan klar om en uges tid
Med disse sene guldklumper er musikprogrammet til Roskilde Festival 2012 næsten færdigbooket. I den kommende uge lægger festivalen sidste hånd på spilleplanen, som offentliggøres om en uges tid.

SE BANDLISTEN

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)