Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Roskilde Festivals foreninger mangler 3 procent af de frivillige
Roskilde Festivals foreninger mangler ikke en tredjedel af deres frivillige, som flere medier i dag hævder.

Flere webmedier kan i dag fortælle deres læsere, at foreningerne på årets Roskilde Festival mangler en tredjedel af alle de frivillige, der skal til, for at få festivalen til at fungere.

Det er forkert. Fejlen er opstået, da konkrete foreningers udfordringer gøres til en generel tendens for alle Roskilde Festivals foreninger. Efterfølgende hedder det, at Roskilde Festival ”skræmmer de frivillige”. Den påstand er der ikke belæg for.

Som det ser ud i øjeblikket, mangler foreningerne tilsammen ca. 3 %, svarende til omkring 1.000 frivillige, før vagtkabalerne går op. Det er lidt flere end de seneste par år, men det er ikke unormalt, at det først er nu, at de sidste beslutter sig for, hvorvidt – og hvordan – de vil på festival.

Samlet er der tale om ca. 10 foreninger (ca. fem procent af det samlede antal foreninger), der melder, at de i år har svært ved at hverve nok frivillige. De oplever især, at erfarne frivillige har valgt at stoppe som følge af ændringerne i vilkårene for indsats, hvor man som frivillig skal arbejde minimum 32 timer i løbet af de ti dage, som Roskilde Festival varer.

Det er ventet, at nogle frivillige vælger at stoppe, når man indfører en forandring som denne. Vi er generelt ikke bekymrede, men vi tager de berørte foreningers udfordringer alvorlig og hjælper bl.a. med at sætte dem i kontakt med andre foreninger, så deres frivillige tilsammen kan løse opgaverne i fællesskab,” siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

Mere information
Christina Bilde, talskvinde
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13

Fakta om vilkårene for det frivillige engagement:
http://roskilde-festival.dk/om_roskilde/frivillig/den_frivillige_indsats/

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)