Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Roskilde Festival deltager på Folkemødet
Roskilde Festival sætter fokus på asylansøgeres forhold i Danmark.

Fra torsdag til lørdag kan Folkemødets deltagere få en lille forsmag på Roskilde Festivals Standpunkt-kampagne. Kampagnens tema er de svære forhold, som asylansøgere i Danmark lever under, og budskabet er, at asylansøgernes muligheder for at blive del af det danske samfund skal bedres.

Roskilde Festival mener, at asylansøgere på de danske asylcentre bør inkluderes i det danske samfund, mens de venter på svar på deres asylansøgninger. De skal have lov til bevæge sig uden for centrene og komme i beskæftigelse uden for centrene.
Holdningen er, at inklusion giver asylansøgere en følelse af værdighed og accept i det samfund, de gerne vil være en del af.

Derfor sætter en del af Standpunkt-kampagnen også fokus på menneskene bag asylansøgerne. På Folkemødet kan deltagere således bl.a. få indblik i fem asylansøgeres historie fortalt gennem billeder af deres vigtigste ejendele medbragt fra hjemlandet. Og deltagerne opfordres til at fortælle deres egen historie via ting, de selv ville medbringe, hvis de skulle på flugt.

Roskilde Festival Standpunkt-stand er del af et samarbejde med Politiken og kan findes på Politikens område på Gæstgiveren.

Standen åbner fra torsdag kl. 16, og fredag fra kl 14.30 vil der være mulighed for at tale med Roskilde Festivals udviklingschef, Esben Danielsen.

OM STANDPUNKT
Roskilde Festival er en festival med holdning. Det har vi altid været. Med Standpunkt-kampagnen tager vi stilling til et emne og opfordrer vores deltagere til at gøre det samme. I 2011 og 2012 tager vi et Standpunkt over for den fattigdom og ulighed, der findes i vores egen baghave.

Under Roskilde Festival 2012 konkretiseres Standpunkt i området Poor City. Her vil der være flere aktiviteter, der involverer og inkluderer asylansøgere – en barbershop, en nydanskvand, honning-slyngning og meget andet.

Ifm. Standpunkt samarbejder Roskilde Festival med flere organisationer, der har stor erfaring med at arbejde for at give asylansøgere i Danmark bedre forhold, deriblandt Trampolinhuset, Vis-a-vis, ByBi, Røde Kors og mange andre.

Se mere om vores samarbejdspartnere og donationer her

Mere information
Christina Bilde, talskvinde
M:
christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13


Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)