Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Animal Collective gæster Roskilde Festival 2013
De eksperimentglade naturdrenge får følgeskab af en stribe stærke hiphopnavne fra New York + en Detroit-afstikker.

Vi åbner musikåret med en musikpakke, der har avantgarderock- og hiphophovedstaden New York som udgangspunkt.

ANIMAL COLLECTIVE er et helt centralt navn, når det kommer til alternativ eksperimentpop. Indbyggerne i kolbøttekollektivet bosat i New York har skubbet popmusikken ind i en helt ny dimension på en række dybt besynderlige plader, senest Centipede Hz fra 2012. For fans af især alternativ rock og pop, ja nyskabende musik i det hele taget, er det her en absolut drømmebooking. Vi har ikke haft visit af de herlige drenge siden 2006, hvor de stadig var et band skrevet med små skrifttyper og spillede på Pavilion, en af Roskilde Festivals mindre scener. 

Og så står den ellers på hiphop…
Resten af dagens pakke er i dén grad en omgang ung hiphop med respektfulde nik til 90’erne.

”Det er på en måde befriende at have en bunke hiphopbands, der i en tid med spændende genrenedsmeltninger virkelig udlever de gamle dyder – uden at være frosset fast,” siger Roskilde Festivals booker og hiphopelsker Anders Wahrén.

ACTION BRONSON har en fortid som gourmetkok, men har lagt paletkniv og stegegaffel til side for at hellige sig rappen. Han stiller sig selvsikkert på skuldrene af Ghostface Killah og resten af Wu-Tang Clan og rapper sig væk fra kødgryderne og ind på hiphoppens stamtavle. 

DANNY BROWN er opvokset i Detroit, musiknørd om en hals og har også videreført arven fra den kasketklædte bykonge J Dilla i selskab med Black Milk. Hans tekstunivers kredser ofte om stoffer og de grumme tilstande i hjembyen, sindstilstanden er dog ikke mere forsuret end, at der er plads til masser af bævrende kvindelår og heftige doser humor.

FLATBUSH ZOMBIES er en duo med udgangspunkt i hiphoppens fire klassiske grundpiller: røg, penge, damer og friskbagte vafler. Erick Arc Elliot producerer for makkerparret, der også har rappet med A$AP Rocky. Meechy Darko og Zombie Juice leverer småfilosofisk horrorcore med et stenet twist.

JOEY BADA$$ er en New York-rapper med ild i turbinerne.  Han er del af Pro Era, en ung gruppe hiphoppere, der efter alt at dømme har en veludviklet kærlighed til deres hjembys klassiske 90’er-scene. Det her crew kan blive New Yorks pendant til Los Angeles’ Odd Future, og Joey Bada$$ er en af Brooklyn-kollektivets mest bemærkede medlemmer.

SE BANDLISTE

Billetsalget er i gang. Billetprisen er 1790 kr. – samme pris som i 2012. 1. marts 2013 stiger billetprisen til 1890 kr. Med partoutbilletten følger 8 dages oplevelser og omkring 200 musiknavne. Billetter sælges gennem Billetlugen. 

Vi ses på Roskilde Festival 2013
29. juni - 7. juli