D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

HEY! LET'S MAKE A STATEMENT

På nuværende tidspunkt må flygtninge og asylansøgere hverken tage en uddannelse eller have et arbejde. Men de må godt lave frivilligt arbejde. På Roskilde Festival vil vi inklusion frem for isolation. Vil du også det? Og vil du være med til at byde velkommen til mennesket bag den kedelig titel ”asylansøger”? Make a statement – byd velkommen!

Mere inklusion – mindre isolation
De fleste asylansøgere vil gerne være en del af fællesskabet –  fuldstændig ligesom vi andre gerne vil.

STANDPUNKT arbejder for at få asylansøgere til at blive en del af the orange feeling. Det gør vi for det første ved at inkludere asylansøgere i frivilligt arbejde sammen med en masse andre festivaldeltagere, og for det andet ved at arrangere aktiviteter både før, under og efter festivallen.

Så vil du være med til at byde velkommen og skabe et ”vi” frem for et ”dem” og ”os”?

Tjek forårets aktiviteter ud her på siden og besøg os i Poor City på campingområdet, når festivallen er i gang! Her kan du søge asyl, deltage i middag, udøve capoeira eller komme en tur i frisørstolen.

Forholdene for unge asylansøgere
STANDPUNKT sætter i år fokus på unge uledsagede asylansøgere i Norden, der har kæmpet sig vej til norden uden familie eller netværk. 

Undersøgelser af afghanske og irakiske asylansøgere i Danmark viser, at muligheden for at have et arbejde, netværk og indflydelse på egen dagligdag er blandt de vigtigste elementer for psykisk velbefindende.

Det er ikke en mulighed for asylansøgere i Danmark lige nu, og derfor lider mange større overlast i Danmark end i andre lande i Europa. Selvom vi eksempelvis tilbyder bedre boligforhold end lande som Italien, sakker vi bagud i forhold til den psykiske tilstand. Vi tilbyder nemlig også håbløshed og manglende tro på fremtiden. Det gør vi, fordi vi isolerer. Derfor skal vi have asylansøgere ud af isolation og med i inklusion.

Læs hele undersøgelsen af cand.psyk. M. Esfandiari

Hvem er ansvarlig for inklusion?
Politikerne er i gang! De arbejder i øjeblikket på at få asylansøgerne ud af de 16 centre og bo blandt resten af det samfund, de næsten er en del af. De arbejder også på mulighederne for at arbejde, så de kan bruge sig selv og ikke mindst få lov til at bidrage, mens de er her.

Men inklusionen er noget vi alle sammen står for – hver dag. Når vi hilser på naboen, spiller fodbold eller spiser sammen.

Vi spørger derfor festivaldeltagere, om I vil være med til at gå forrest på årets Roskilde Festival? Være med til bryde isolationen? Og være med til at byde velkommen? Så håber vi på, at vi kan være et godt eksempel for resten af samfundet – på den anden side af hegnet. 

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...