Afrikansk gadefest på Roskilde Festival
Congotronics vs Rockers, Jagwa Music og Shangaan Electro får bagdelene til at vibrere, så alle kalorier fra vinteren forsvinder.

Dagens fællesnævner er Afrika. Den første offentliggørelse forsøger på vaskeægte Roskilde-manér at nedbryde skellet mellem Vestens hotteste navne og den globale musikscenes buldrende talentmasse.

CONGOTRONICS vs ROCKERS feat. KONONO N°1, DEERHOOF, KASAI ALLSTARS, JUANA MOLINA, WILDBIRDS & PEACEDRUMS and SKELETONS (INT) lader den særlige congotronics-sound genopstå i nye fortolkninger. I fællesskab genopdager dette stjerneopbud den elektrificerede, glædesfyldte trancelyd, der har gjort Congo til et musikmekka for hipsters og musikelskere.

JAGWA MUSIC (TAN) dyrker en genre ved navn mchiriku, en slagstøjsbåren musikform der får blodet til at koge med sit vedholdende, rytmiske angreb. Grundet manglende midler anvender musikerne skrabede Casio-keyboards og forhåndenværende materialer ud over det traditionelle afrikanske slagtøj.

En af Roskilde Festivals bookere har for nylig besøgt musikkollektivet. Du kan se mere på nedenstående video:SHANGAAN ELECTRO (ZA) giver publikum mulighed for at opleve en ny genre fra første parket. Den ultrahurtige musikstil er allerede et kæmpehit på YouTube med over to millioner visninger. I Johannesburgs townships ryster folk mellem 12 og 50 røven til Shangaan Electros revolutionære blanding af opspeedede, syntetiske marimba-beats og pitchede vokal-samples – og folk kan blive ved i timevis, så længe tempoet er højt nok. Nu bliver det Roskilde Festivals tur, når Nozinja, Tshetsha Boys og DJ Spoko giver en opvisning i ultrakinetisk musikenergi.

SE BANDLISTE

Få en afrikansk forsmag i København eller Århus
Konono N°1 spiller også koncert i foråret. Publikum kan massere øregangene med en omgang congotronics på spillestedet Global i København fredag 11. marts og på Atlas i Århus lørdag 12. marts.

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE