Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Apollos scenedesign bliver unikt og fremmedartet
Roskilde Festivals nye elektroniske scene har fundet sin form. Med sit futuristiske, puppeagtige udseende ligner Apollo ikke noget, Roskilde (eller nogen anden festival) har rummet før.

Apollo, Roskilde Festivals nye elektroniske scene, er klar.

”Det er skønt, at vi nu har det helt rette, skarpe design klar som supplement til de mange slags elektroniske toner, som kommer til at råde på Apollo”, siger musikchef Rikke Øxner.

Apollo bliver oppustelig, i farven orange og med et overjordisk, puppeagtigt design, så den sandsynligvis vil fremstå som et slags fatamorgana eller en UFO første gang, man får øje på underet.
Visuals og specialdesignede heliumballoner bugnende med lys bliver en integreret del af oplevelsen, når de elektroniske toner begynder at brage.  

Tegnet i Berlin og syet i Barcelona
Udformningen af Apollo har været i udbud hos seks tegnestuer såvel som de gængse lyd- og lysleverandører. Valget faldt på det internationalt renommerede, Berlin-baserede designbureau studio p, som i tæt samspil med Roskilde Festival har tegnet og udtænkt den originale konstruktion. Área Cúbica uden for Barcelona har syet scenen, som vi modtager ganske snart – fire syersker har arbejdet i døgndrift.

Lysdesignet er lavet af Michael Rahr, der har en lang Roskilde-fortid som både designer og afvikler på bl.a. Cosmopol og den tidligere elektroniske scene Metropol. Den mangeårige Roskilde-ildsjæl slog straks til, da Roskilde Festival kontaktede ham på en af hans arbejdsbaser i Las Vegas. Resultatet er en kraftfuld, overrumplende lyssætning, som uden tvivl bliver et tilløbsstykke – ikke mindst når natten falder på. 

Kyndig hånd om lyden
Lydsystemet til Apollo er det nyeste Martin MLA-system, som Roskilde Festival allerede har haft på prøve på Orange Scene i 2010. Det leveres af ETP, som har leveret delay-systemet på Orange Scene i mere end 15 år. 

En væsentlig fordel ved MLA-systemet er, at det er i stand til at distribuere lyden meget præcist, så folk på campingområdet og uden for festivalen i øvrigt ikke bliver generet.

Vi glæder os til take-off for dette pionerprojekt; de elektroniske toner får i hvert fald modspil af et labert scenedesign, som er absolut cutting edge og hentet lige fra en opfinders vådeste drøm.

”Med Apollo er vi igen forrest i feltet og viser, at vi tager vores rolle som Nordens førende og mest alsidige musikfestival alvorligt. Også inden for den elektroniske musik, som skyder i alle mulige retninger lige nu”, siger musikchef Rikke Øxner.

Allerede under warm-up (1.- 4. juli) kan man opleve scenen og en stribe nordiske, elektroniske kunstnere – i denne periode kalder Roskilde Festival scenen Apollo Countdown.

Specifikationer

  • Bredde: 21,5 m
  • Højde: 9 m
  • Teltmaterialet er orange uden på og sort indvendig
  • Scenen består af tre sektioner, som man sætter sammen. Den pustes op på få minutter.
  • Dertil heliumballoner på 3x4 meter
  • Dybde: 13 m
  • Design: Studio p   
  • Produktion: Área Cúbica (3-4 teknikere og ingeniører tilknyttet, 4 syersker)
Download pressebillede af Apollo her

Se video af Apollo her

Yderligere information
Christina Bilde, talskvinde
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)