Big Boi og Janelle Monáe til Roskilde Festival
Amerikansk hiphop og R&B i topklasse.

Et par sværvægtere inden for hiphop og R&B slutter sig til musikprogrammet i dag. Igen beviser festivalen, at det er på Roskilde Festival, man først hører tidens friskeste kunstnere – ingen af de følgende navne har tidligere spillet i Danmark.

BIG BOI (US) er normalt den ene halvdel af Outkast – en af hiphoppens største succeser nogensinde. Den amerikanske hiphopper og producer tog fusen på alle, da han leverede et soloalbum, Sir Lucious Left Foot… The Son Of Chico Dusty, på helt samme høje niveau. Big Boi kan pimpe beats, skæve vers, funk, poppede omkvæd og lumre synths, så det er en mindre åbenbaring. Det bliver et tilløbsstykke for alle hiphop-elskere at opleve Antwan Andre Patton på slap line med et show, der også kan vise sig at indeholde gamle numre med Outkast.

JANELLE MONÁE (US) har på kort tid etableret sig som sanger, sangskriver, danser og science fiction-tosse. Frøken Monáe blander R&B, soul, hiphop og alternativ rock i en musikalsk historiefortælling, der er lige dele musical fra det ydre rum og Stevie Wonder. Debutpladen The ArchAndroid – der bl.a. er produceret af Big Boi – er én af sidste års bedst anmeldte plader i nogen jordisk genre. Intergalaktiske koncepter og ambitioner af denne kaliber er sjældent set så vellykket udført fra en purung debutant, som Roskilde Festival er stolt over at præsentere for første gang på en dansk scene.

SE BANDLISTE

Norsk musik på vej
Den norske musik- og branchefestival by:Larm løber af stablen inden længe, og Roskilde Festival står for egen scene deroppe, RF@by:Larm på spillestedet Jaeger. I denne anledning offentliggøres et par norske navne lige op til festivalens startskud i Oslo. Stay tuned…

Download pressebilleder (klik på thumbnail for stort billede).

Foto: Andrew Zaeh

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE