Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Danmark møder Sverige i en lyrisk landskamp på Roskilde Festival
Rim, metaforer, ordspil og punchlines vil fyge, når det nye lyrikkoncept Rap Slam Battles for første gang rammer Roskilde Festival 2012.

Danmarks to bedste engelsksprogede battle-rappere, Spirited Sage og J-Spliff forsvarer nationens ære, når de krydser verbale klinger med Sveriges udvalgte, Shazaam og Henry Bowers. Rim, metaforer, ordspil og punchlines vil fyge, når Roskilde Festival 2012 præsenterer det nye lyrikkoncept Rap Slam Battles. 

Efter 3 udsolgte shows i Aarhus og København er det nu festivalfolkets tur til at opleve det nyskabende lyrikfænomen Rap Slam Battles i opvarmningsdagene på Roskilde Festivals Street City-areal (tidl. "Roskilde Skate").

Væk er tidligere danske rap-battle-koncepters improvisation, emner fra publikum, boksering, underlægningsmusik og DJ, og ind kommer væsentligt højere krav til lyrikken, adskillige måneders forberedelsestid og en unik kombination af rap-battles og poetry slam.

”MC’s Fight Night-konceptet, hvor improvisation er i højsædet, er underholdende, men det er tid til fornyelse. Den leverer vi”, forklarer grundlæggeren af Rap Slam Battles, Luxshan Ratnaravi. 

Første internationale duel nogensinde
Rap Slam Battles nedbryder grænsen mellem rap battles og poetry slam - fx når den nykronede Danmarksmester i Poetry Slam, Jacob Hallgren, møder rapperen Nota Bene i et spændende clash af lyrikgenrer. Festivalshowet, der består af i alt fem battles fordelt over tre dage, bliver afsluttet med den højtprofilerede landskamp på engelsk.

"Det bliver vores første internationale Rap Slam Battle på dansk jord, og det er et kæmpe scoop at få to af vort broderlands bedste rimkrigere til at stille op mod Danmarks to ypperste på engelsk. Jeg håber og tror på, vi kommer til at opleve landskampsstemning på Street City-arealet om onsdagen", siger Luxshan Ratnaravi.

Alle fem battles vil finde sted i løbet af de tre sidste opvarmningsdage, mandag til onsdag kl. 17:00 og kulminerer med den nævnte to-mod-to-landskamp den sidste dag.

Læs mere om Rap Slam Battles: http://www.rapslam.dk

Se et videoeksempel på en Rap Slam Battle fra Rust. 

FAKTA:

Arrangement: "Rap Slam Battles #4: Going Orange!"

Dato: 2., 3. og 4. juli 2012 kl. 17:00

Mandag: Pede Gøbb vs. Oliver Ravn (aka Ole Omkvæd)

Tirsdag: RimLigheden vs. humme & Benjah + Nota Bene vs. Jacob Hallgren

Onsdag: Daniel & Low vs. MC Ollie & Eco + J-Spliff & Spirited Sage (DK) vs. Shazaam & Henry Bowers (SE)

Sted: Street City, Roskilde Festival

Rap Slam Battles er en kombination af rap battles og poetry slam, hvor fokus er på, hvor digterisk fremførelsen er, hvor intelligente rimene og ordspillene er, og hvordan budskabet bliver leveret. Rap Slam Battles vil udover rappere også inkludere digtere, stand up-komikere og andre ordekvilibrister.

Kontakt:
Steffen Pope Altenburg
42336006
steffenpopealtenburg@gmail.com

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)