Mastodon til Roskilde Festival
Dååth og Parkway Drive føjes til programmet i samme ombæring.

I dag præsenterer Roskilde stolt et band, hvis karriere festivalen har fulgt på tæt hold. To mindre, lige så friske navne føjer sig også til det imponerende udbud af metal, tråd og kulsort energi.

MASTODON (US) giver deres tredje koncert på Roskilde Festival til sommer. Deres blanding af klassisk heavy metal, progressiv rock og et højt teknisk niveau har gjort sydstatsbandet til darlings både hos metalfans, anmeldere og musikelskere, der normalt ikke har hårdrock højt på ønskesedlen. Da de spillede på Roskilde i 2005 og 2007 var de anmelderroste og med udbryderpotentiale fra de smalle metalkredse. I år kommer de som ét af genrens stærkeste navne overhovedet. Og hvis man vil forvisse sig om Mastodons fortsatte overlegenhed på scenen, er Live At The Aragon – en god gammeldags live-optagelse fra Chicago – lige på trapperne.

DÅÅTH (US) har på i alt fire plader efterforsket grænselandet mellem dødsmetal, thrash og hvilke musikalske indtryk, der ellers fanger deres interesse: Dååths to guitarister gør hver eneste koncert til en øjenåbner udi virtuositet og svimlende soli, mens trommeslager Kevin Talley er en stjerne i metalkredse, der tydeligvis arbejder ud fra devisen take no prisoners.

PARKWAY DRIVE (AUS) er ved at blive én af Australiens største succeser inden for metal og hardcore. Det kønne bandnavn bør ikke narre nogen: Her er tale om metalcore i den vredeste og tungeste del af genrespektret. Det unge bands første plader blev produceret af selveste Adam Dutkiewicz fra Killswitch Engage – i fremtiden kan australierne meget vel tilhøre samme størrelsesorden som disse metalgiganter.

SE BANDLISTE

Download pressebillede af Mastodon (klik på thumbnail for stort billede).

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE