Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Musikalsk besættelse på Gloria
Hamadcha Sufi Tariqa fuldender en planlagt programflade af besættende, etnisk musik på Roskilde Festivals mindste scene.

Intimscenen Gloria lægger hus til en tretrinsraket mod transcendensen på Roskilde Festival 2012.

Vi præsenterer en udfordrende programflade med hypnotiske toner fra Afrika, Caribien og Østeuropa. Den musikalske tranceeffekt er fælles hos programfladens meget forskelligartede kunstnere. Skrabet, kantet og ofte med den vedholdende gentagelse som eneste sikre følgesvend drager de ind i musikkens gådefulde, mørke hjerte. Ind hvor tonerne, rytmerne og harmonierne opfører sig radikalt anderledes end i den vestlige popmusik.

Vi offentliggør i dag det sidste navn i denne krasse buket. Samtidig gør vi opmærksom på to bands, der allerede er offentliggjort og ligeledes tiltænkt denne tranceinducerende programflade på Gloria.

HAMADCHA SUFI TARIQA of ESSAOUIRA (MAR) har musikalske rødder, som rækker over 500 år tilbage og er del af islams mystiske og poetiske sufi-tradition. Med deres arabiske oboer, fremmedartede molskalaer og vedholdende slagtøjsrytmer skaber marokkanerne et rum, hvor fortid, nutid og fremtid nærmest smelter sammen.

Det marokkanske orkester fra Essaouiras medina udgør blot en tredjedel af denne skræddersyede programflade.

SON PALENQUE (COL) er en krydsning af caribiske og afrikanske tendenser og strømninger, palenque er navnet på den særlige musikhybrid, der opstod blandt flygtede, afrikanske slaver i Colombia.

MAJOVCI GROUP (MKD) udfører deres skærende musik primært på zurla – en slags obo med klang som en sækkepibe – og gigantiske trommer. Gruppens musik har sin rod i et særligt bryllupsritual, som man udfører i den lille bjerglandsby Galicnik, Vestmakedonien. Koncerten med dette orkester tilbyder en eksotisk duft fra Østeuropas farverige fortid.

Endnu en gang er Roskilde Festival stedet, hvor man kan blive udfordret, lutret og udviklet musikalsk. Denne programflade er blot et lille udsnit af et udfordrende musikprogram, der igen indlemmer alle klodens kontinenter og fjerneste afkroge.

Flere musiknavne følger
Selvom det er ved at være tæt på, er Roskilde Festival ikke helt færdig endnu. Programmets sidste navne bliver offentliggjort i de kommende uger.

SE BANDLISTEN

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)