Ni navne klar til at indtage ny Roskilde-scene
Roskilde Festivals nye scene, Gloria, får i dagens offentliggørelse besøg af ni meget forskellige navne, som alle dyrker mere nedtonede atmosfærer.

Der er mange forskellige musikalske indtryk at få på Roskilde Festival. I dagens offentliggørelse sætter festivalen fokus på de mere tyste, eftertænksomme og lindrende indtryk. Dagens musikpakke rummer ni navne, som alle skal optræde på Roskilde Festivals nye scene, Gloria. Med plads til 1000 mennesker lægger scenen ramme til de helt intime oplevelser.

ACORN FALLING (DK) er en fascinerende og mørk blanding af ambient og goth. Bagmanden er Lars Kivig, som har en fortid i bandet My Beloved. Han medbringer Nick Cave & The Bad Seeds-percussionisten Thomas Wydler og Current 93’s cellist John Contreras til Roskilde.

DESOLATE (DE) er dubstep med tyske rødder. Desolate er klar til at levere minimalistisk electronica med tydelige referencer til chill-out og deep house.

KEMIALLISET YSTÄVÄT (FIN) har afsæt i folkmusikken, som de ommodellerer i korte instrumentalnumre bygget op mellem simple, repetitive riffs og store støjende droneflader.

ROLL THE DICE (S) er en svensk duo, som producerer melankolske lydlandskaber med deres electronica. Det knirker og knaser, mens summende rytmikker driver musikken fremad.

JOHAN SARA JR. (N) dyrker den traditionelle samiske sangform joik, som han tilfører elementer fra både electronica og jazz. Resultatet er en hypnotiserende hybrid af tradition og nye tanker.

SVARTE GREINER (N) er udforskningen af et mørkt og foruroligende univers. Læssevis af drone og øvrig lydatmosfære tager publikum ind i en unik og skræmmende verden.

TU FAWNING (US) går på opdagelse i flere årtiers folk-musik. Amerikanerne er bevæbnet med stortromme, strygere og en forfriskende musikalsk fandenivoldskhed.

VALBY VOKALGRUPPE (DK) er en kvindelig a capella-gruppe med medlemmer fra bl.a. Kirsten Ketsjer, Gud Er Kvinde og Chimes & Bells. Her er både plads til pludselige primalskrig og improvisationer.

WALLS (UK) er blød, sløret og hypnotiserende electronica, der går direkte i sind og sjæl. Se frem til glitchede beats og tyske inspirationer såsom Tangerine Dream.

Orange åbningsnavn afsløres i morgen
Stil ind igen torsdag, hvor Roskilde Festival løfter sløret for, hvem der skal åbne Orange Scene i 2011.

SE BANDLISTEN

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE