Nyt arkitektonisk vartegn til Roskilde Festival 2011
"Why don’t we do it on the stairs?” er titlen på vinderprojektet i designkonkurrencen BUILD WHAT HERE om at designe et nyt opholdssted og vartegn til Roskilde Festival 2011. Bag vinderprojektet står en svensk og en norsk arkitektstuderende med base i Berlin.

Der har været massiv interesse for konkurrencen, som Dansk Arkitektur Center og Roskilde Festival sammen udskrev i efteråret. I alt er der kommet 67 meget forskellige og inspirerende forslag fra arkitekter, kunstnere og studerende fra hele verden – fra Danmark til Columbia.

Juryen har enstemmigt valgt vinderprojektet "Why don’t we do it on the stairs?", som er skabt af to arkitektstuderende, Victor Serrander (Stockholm) og Anders Grivi Norman (Oslo), der i 2010 etablerede arkitektvirksomheden Re-Make/Re-Model i Berlin.

”Vinderprojektet demonstrerer en stor forståelse for Roskilde Festivals publikum og skaber en fremragende platform for kreativitet, interaktion, afslapning og fest på festivalen. Konstruktionen vil bestemt blive et letgenkendeligt, ikonisk mødested på Roskilde Festival 2011 med dens oplyste monumentale og dynamiske karakter,” siger Esben Danielsen, udviklingschef i Roskilde Festival og jurymedlem.

Fleksibilitet og brugerinddragelse
Vinderforslaget består af to store trappeformationer, som vender front mod hinanden. Fra trapperne er der udsigt over festivalen og Orange Scene. Konstruktionen er fyldt med 'aktivitets-bokse', som inviterer musikere, kunstnere og festivalgæster til at bidrage til Roskilde Festivals Culture Zone. Vinderforslaget skal bl.a. opføres i genanvendeligt krydsfiner og stillads.

Victor Serrander og Anders Grivi Norman er begge erfarne Roskilde Festival-gæster, og det er netop derfor, de har valgt at fokusere på fleksibilitet og brugerinddragelse i deres forslag.

"”Why don’t we do it on the stairs?” sigter mod at blive et sted, som kan blive alt, hvad festivalgæsterne vil have, det skal være: Et sted som kan bruges til alt fra filmfremvisninger og debatter til et sted, hvor man kan danse og kysse. Vi glæder os til sommer!” siger Anders Grivi Norman.

Roskilde Festival som et laboratorium for fremtidens byudvikling
Dansk Arkitektur Center er begejstret for samarbejdet med Roskilde Festival om den nye konkurrence og de mange forslag fra tværfaglige teams fra hele verden.

”Roskilde Festival kan på mange måder ses som et laboratorium for fremtidens byudvikling. Det handler bl.a. om midlertidighed, multifunktionalitet og tværfaglighed. BUILD WHAT HERE-konkurrencen er en fantastisk mulighed for at udforske ideen om den midlertidige by sammen med unge arkitekter, designere og andre kreative fra hele verden,” siger Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center og jurymedlem.

Vinderforslaget og andre udvalgte projekter vil indgå i en udstilling i Dansk Arkitektur Center fra 7. maj 2011. For mere information om vinderprojektet og andre fremhævede projekter og download dommerbetænkning (på engelsk) på www.dac.dk/buildwhathere

Juryen bestod af:
Esben Danielsen, udviklingschef, Roskilde Festival
Christian Dam, arkitekt, Roskilde Festival
Kent Martinussen, administrerende direktør, Dansk Arkitektur Center
Jan Geipel, programchef, formidling og debat, Dansk Arkitektur Center

For mere information kontakt:
Ingeborg Christiane Hau, projektleder, DAC
T: 50 83 0978
M: ich@dac.dk

Signe Brink Pedersen, projektleder, Roskilde Festival
T: 46 34 03 88
M: signe.pedersen@roskilde-festival.dk

Line Juul Greisen, presseansvarlig, DAC
T: 22 13 24 70
M: ljg@dac.dk

Download modeltegning (klik på thumbnail for stort billede).