Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Østdanmarks borgere styrer donation fra Roskilde Festival
Roskilde Festival støtter Danmarks Indsamling med et beløb svarende til prisen for hver solgt billet til Østdanmarks Indsamlingsshow. Bliver der udsolgt kan donationen løbe op i over 900.000 kroner.

Årets Danmarks Indsamling er delt i fire regioner, og i Østdanmark er det Roskilde Festival og Roskilde Kommune, der står bag indsamlingen. Nu giver Roskilde Festival yderligere støtte til Danmarks Indsamling og de 12 projekter i Afrika, der samles ind til.

Roskilde Festival støtter nemlig Danmarks Indsamling med et beløb tilsvarende beløbet for hver billet, der bliver solgt til Østdanmarks Indsamling i Roskilde Domkirke fredag den 8. februar. Donationen vokser sig altså større, desto flere billetter Østdanmarks borgere køber til indsamlingsshowet i Roskilde.

Tradition for at støtte afrikanske udviklingsprojekter
Som almennyttig festival har vi tradition for også at støtte udviklingsprojekter i Afrika. Både via Danmarks Indsamling og gennem andre organisationer. Gennem årene har vi doneret mere end 15 mio. kr. til projekter i Afrika, blandt andet til håndtering af klimaforandringer, skole og uddannelsesprojekter, sygdomsbekæmpelse samt større politisk indflydelse for unge afrikanere”, udtaler bestyrelsesformand i Foreningen Roskilde Festival, Steen Jørgensen.

Der er lige over 700 billetter til salg til showet i Roskilde Domkirke, og de koster mellem 595 og 895 kr. Hvis der bliver udsolgt til Østdanmarks Indsamlingsshow, kan donationen fra Roskilde Festival, der går ubeskåret til Danmarks Indsamling, snige sig op på over 900.000 kr. 

En unik aften i Roskilde Domkirke
Ud over at udløse en donation fra Roskilde Festival får billetkøbere til Østdanmarks Indsamlingsshow mulighed for at opleve Roskilde Domkirke, som de aldrig har kunnet opleve den før – og aldrig kommer til igen. 5 timers unikt show med bragende koncerter, rappelling, interviews med mennesker med en helt særlig betydning for Roskilde, akrobatik og en særlig menu fra Meyers Køkken i kirkerummets enestående rammer.

Undervejs sender Danmarks Radio live fra de fire regioner. Billetter kan købes på Billetlugen.dk

Om Foreningen Roskilde Festival
Foreningen Roskilde Festival har gennem årene doneret mere end 192 mio. kr. til kulturelle og humanitære formål. Senest er der blevet uddelt 1 mio. kr. til julehjælp i Danmark og mere end 4 mio. kr. til asylprojekter i Danmark, Norge og Sverige i forbindelse med sidste års fokus på asylansøgere.

Se mere om festivalens donationer her: http://roskilde-festival.dk/dk/om_roskilde/donationer/seneste_donationer/

For yderligere oplysninger om Danmarks Indsamling 2013 i Roskilde, kontakt:
Marianne Hansen, projektleder, Roskilde Festival
E-mail: marianne.hansen@roskilde-festival.dk / Telefon: 51 70 08 95

Christina Bilde, talskvinde, Roskilde Festival
E-mail: christina.bilde@roskilde-festival.dk / Telefon: 46 36 66 13

Om Danmarks Indsamling
Danmarks Indsamling 2013 er en fælles indsamling til fordel for Afrika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe Afrika ud af fattigdom og fremme FN’s 2015-mål. Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet næsten 500 mio. kr. ind til udviklingsprojekter i Afrika. I 2012 blev det til 87 mio. kr. til børn på flugt. 

Se mere om Østdanmarks Indsamling på www.roskilde-festival.dk/danmarksindsamling

Vi ses på Roskilde Festival 2013
29. juni - 7. juli