PJ Harvey til Roskilde Festival
Den pladeaktuelle rockdronning slutter sig til plakaten sammen med Anna Calvi, Matthew Dear - Live Band, Kloster og Kurt Vile & The Violators.

Det er 10 år siden, hun har besøgt Roskilde sidst. Og festivalen er selvfølgelig pavestolt over at have en af den alternative rocks største personligheder tilbage.

PJ HARVEY (UK) er en af engelsk rocks mest markante skikkelser. Hun er blevet et eksklusivt bekendtskab på scenen de seneste år, alligevel er hendes stjerne hos publikum ikke dalet det mindste. En ny plade fra PJ Harvey er altid en mindre musikbegivenhed. Sådan forholder det sig også i 2011: Let England Shake er et nyt overraskende kapitel fra en af rockens sande kamæleoner – en konceptplade om det forvitrede England og de mange blodige krige, der er udkæmpet under britiske faner. 

ANNA CALVI (UK) er et mørkromantisk, råt nyt bekendtskab, som er blevet udråbt som “den største siden Patti Smith” af selveste Brian Eno. Og mange flere tipper det unge talent med de stærke sange til at blive en af 2011’s mest distingverede debutanter. Cinematisk poprock med en sand guitarbetvinger i centrum. 

MATTHEW DEAR - Live Band (US) er en amerikansk dj, producer og sangskriver. Han leverer stålhårde technobeats under aliasser som Jabberjaw og Audion og kølig eksperimentel pop under eget navn. Med seneste fuldlængde Black City er minimal-techno, Roxy Music og LCD Soundsystem alle mulige pejlemærker, når en af USA’s mest alsidige elektroniske stjerner aflægger besøg.

KLOSTER (DK) er et overvejende akustisk og fåmælt projekt, men Mikael R Andreasens spirituelle sange er stadig rige på instrumentel variation. På sit seneste udspil, The Waves and Winds Still Know His Voice, låner han tekst og tematik fra Julian of Norwich, en engelsk seerske der døde omkring 1416.

KURT VILE & THE VIOLATORS (US) kombinerer duften af kaktus og støvede landeveje fra amerikansk radiorock med en hjemmestrikket, skæv fornemmelse. Backingbandet The Violators er den unge amerikaners tro følgesvende, når den lyslevende, alternative landevejsrock skal omplantes fra hjemmestudiet til rockscenen.

Musik i alle afstøbninger
Der kommer mange flere bands i alle slags afstøbninger de kommende måneder. Således kommer Roskilde Festival 2011 som altid nærmest til at rumme alle klodens farver, når den endelige spilleplan foreligger.

Download pressebillede (klik på thumbnail for stort billede). Foto: Seamus Murphy

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE