Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Roskilde Festival donerer 250.000 til Danmarks Indsamling
En del af overskuddet fra Roskilde Festival 2011 doneres til arbejdet med at forbedre forholdene i Det Nye Afrika.

I Sydsudan er det ikke en selvfølge at kunne få mad på bordet eller at sende sine børn i skole. En del af formålet med dette års Danmarks Indsamling er derfor at give sydsudanske familier mulighed for at etablere små landbrug og på den måde sikre mad på bordet i familier hvor børnenes opvækst har været præget af kaos og flugt fra den årelange krig.

Foreningen Roskilde Festival donerer 250.000 kr. til Danmarks Indsamling, hvor arbejdet i Sydsudan er en del af det store hjælpearbejde pengene skal bruges til. Det svarer til at fx godt 2.000 sydsudanske familier kan udstyres med en ’landbrugspakke’ bestående af segl, lugejern og afgrøder.

Sydsudan er et af de lande, der er fokus på i Danmarks Indsamling i år. Nationen er under et år gammel og er stærkt præget af mangeårig krig og katastrofe, hvilket har sendt tusindvis af familier og børn på flugt.

”For os er det vigtigt, at donationer skaber udvikling på længere sigt og som her fx hjælper familierne på vej til at tage aktivt del i udviklingen af deres land. Her gør projekterne i Danmarks Indsamling en stor forskel, og det vil vi gerne bakke op om", siger Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.

I Danmarks Indsamlings store show fredag aften gik Roskilde Festival på scenen for at overrække en check på 250.000 kr. 

Overskuddet fra Roskilde Festival går hvert år til almennyttige formål, og festivalen støttede også Danmarks Indsamling sidste år og har derudover blandt andet støttet ofrene for jordskælvet i Pakistan, krigens ofre i Irak og Læger uden Grænser.

Yderligere information

Christina Bilde, talskvinde
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)