Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Roskilde Festival donerer ambulance til Syrien
Politikens læsere har indsamlet penge til en ambulance. Nu slutter Foreningen Roskilde Festival sig til nødhjælpsstøtten og donerer yderligere en ambulance.

To ambulancer kører inden længe med udrykning til Syrien for at hjælpe den sårede civilbefolkning. Den ene ambulance er købt og betalt af dagbladet Politikens læsere. Den anden ambulance doneres til Politikens indsamling af Foreningen Roskilde Festival.

Hver ambulance har en værdi af 360.000 kr. og skal være med til at redde menneskeliv i Syrien. Ambulancerne skal bruges til evakuering af sårede, så de kan få behandling på en klinik eller et hospital.

Mens de syriske regeringstropper og oprørsstyrker kæmper, lider civilbefolkningen gevaldigt under urolighederne. Snigskytter, kugleregn og bombenedslag er ifølge Røde Kors hverdag for flere og flere syrere. Og det er småt med hjælp. Røde Kors er blandt få internationale hjælpeorganisationer, der er til stede i Syrien.

”Vi oplever, at verden bare ser til, mens flere og flere uskyldige mennesker dør i Syrien. Og det gør ekstra ondt, når vi ser, at nødhjælp har svært ved at komme ind i landet. Da vi så Politikens initiativ til en ambulance-indsamling blandt deres læsere, var vi ikke i tvivl. Dette medmenneskelige initiativ ville vi gerne bakke op om. Derfor donerer Foreningen Roskilde Festival midler til yderligere en ambulance, der skal hjælpe i Syrien,” siger adm. dir. for Roskilde Festival Henrik Rasmussen.

Politikens læsere har i skrivende stund doneret over 435.000 kr. Restbeløbet efter de 360.000 kr. til en ambulance sikrer betydelige forsyninger af medicin.

Overskuddet fra Roskilde Festival går hvert år til almennyttige formål, og festivalen har blandt andet støttet Danmarks Indsamling, ofrene for jordskælvet i Pakistan, krigens ofre i Irak og Læger uden Grænser. Siden 1971 har Foreningen Roskilde Festival uddelt over 200 millioner kroner.

Fakta

  • Oprøret i Syrien har stået på i over et år
  • Røde Kors samarbejder med Røde Halvmåne om at hjælpe ofre i Syrien
  • Ifølge FN er mere end 7.500 mennesker dræbt
  • En ambulance koster 360.000 kr.
  • Politikens læsere har doneret over 435.000 kroner – restbeløbet bruges til køb medicin
  • Man kan fortsat donere på politikenbillet.dk/indsamling
  • Udenrigsministeriet har doneret 5 mio. kr. til Røde Kors’ arbejde i Syrien
Yderligere information
Christina Bilde, talskvinde
M: christina.bilde@roskilde-festival.dk
T: 46 36 66 13

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)