Roskilde Festival slår sig ned på Nytorv

Roskilde Festivals event "musik og suppe mod fattigdom" på Nytorv i december 2010 - foto: Per Lange
Roskilde Festival støtter Danmarks Indsamling med en festival-event på Nytorv i København og landsdækkende indsamlingsstafet for frivillige og publikum. Udover at samle penge ind til Det nye Afrika er festivalen også med for at sætte fokus på fattigdom og ulighed.

Roskilde Festival går sammen med DR P3 om at give Danmarks Indsamling et live-indhold, der leder tankerne hen på festival med fest og med holdning og humanitært formål.

Så torsdag d. 27. januar omdannes Nytorv i København til Festivalplads med camps, god karma, folkekøkken og frem for alt: musik. Tre endnu ikke offentliggjorte bands går på scenen, Roskilde Festival har udfordret sine trofaste camps til at finde på den ultimative indsamlings-event, der vil være soveposedonation, betal-hvad-du-vil-køkken og salg af festivalbilletter, hvor festivalen for hver solgte billet lægger 150 kr. oveni til Danmarks Indsamling. Alt sammen med det gode formål at indsamle penge til Danmarks Indsamling og understrege, at Roskilde Festival er en non-profit festival med holdning.

”Normalt støtter vi det, man kan kalde ”de glemte katastrofer”; dem, der ikke får så meget medieopmærksomhed, men som har lige så stor brug for hjælp, som de områder og mennesker, der får mediedækningen. Men i år bryder vi med det princip. Dels ligger Danmarks Indsamlings tema Det nye Afrika i direkte forlængelse af vores eget fokus på ungdomskulturen og tro på de unges potentiale til udvikling, uanset om det er i velfærds Danmark eller i Afrika. Dels ser vi her en oplagt mulighed for at videreføre vores fokus på fattigdom og ulighed, som vi lancerede i december”, fortæller adm. direktør for Roskilde Festival, Henrik Rasmussen.

I december stod festivalen bag en event mod fattigdom på Nytorv, hvor Foreningen Roskilde Festival donerede 1,6 mio. kr. til fattige og hjemløse i Danmark.

Roskilde Festival kickstarter sin indsamling søndag med en stafet til ”Danmarks sejeste frivillige” og en opfordring om at donere penge til indsamlingen. Mandag sendes stafetten videre til festivalens lige så seje publikummer. Den suppleres af en videokonkurrence på Roskilde Festivals Facebook, hvor man kan lægge film op med sin begrundelse for at støtte indsamlingen og deltage i en konkurrence om billetter til den kommende Roskilde Festival.

Det totale beløb fra stafetten, billetsalget, folkekøkkenet m.m. dobles op af Roskilde Festival og gives som bidrag til Danmarks Indsamling ved det store indsamlingsshow, der finder sted lørdag d. 29. januar i Tap 1 i København.

Læs mere om Roskilde Festivals aktiviteter i forbindelse med Danmarks Indsamling på www.roskilde-festival.dk

Christina Bilde, talskvinde Roskilde Festival, tlf: 46366613, e-mail:christina.bilde@roskilde-festival.dk

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE