Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Sydstatsmetalbrag på Roskilde Festival
Baroness, Crowbar, Red Fang og Weedeater samt Hank3 føjes til programmet.

Dagens musikpakke er et brøl fra sydstatssumpen uden lige i Roskilde Festivals historie. Roskilde Festival præsenterer stolt noget af det bedste metal, der kan opdrives i de amerikanske sydstater. En riffmaraton langt ud over det sædvanlige venter.

BARONESS har med Red Album og Blue Record slået deres navn fast som en af sydstatsmetallens mest progressive frontløbere ved siden af ligesindede Roskilde-kendinge som Mastodon og Kylesa. Der er nyt på vej fra bandet, som forventes klar med en frisk ladning avanceret sydstatsmetal til sommer.

CROWBAR inkarnerer som få andre bands den grumsede sludge-metalgenre med sine nedstemte riffs, dovne grooves og brølevokaler. De store klepperter har bevaret deres ulmende metalstil upåvirket af modeluner siden begyndelsen af 90’erne.

RED FANG leverer en testosteron-drivende opdatering af Black Sabbath, Melvins og Kyuss. En fest for alle der er overbevist om, at Vorherre ikke bare har langt skæg, men også ternet skjorte, nittebælte og en dåseøl i hånden.   

WEEDEATER besidder uden tvivl sydstaternes typiske godmodighed som personer – bandets første plade hed … And Justice For Y’all med et howdy til Metallicas klassiker. Musikken, derimod, er en knusende mikstur af rivende riffs, skambankede trommer og knurrende vokaler.

Lidt uden for kategori – stadig badass
HANK3
falder lidt uden for nummer, men denne country/punk/metal-pioner deler alligevel selskab med de øvrige hårde drenge fra Syden. Jobbeskrivelsen er klar for denne tatoverede cowboy: Nashvilles hyggelige country skal ned med nakken. Ånden fra bedstefaren Hank Williams, Johnny Cash og den landlige musiks øvrige enere oversættes bedst i en omgang outlaw punk’n’country, der til Hank3s koncerter kulminerer i en doom-sektion, hvor countrybandet smider cowboylæderskjorten og spiller metal.

SE BANDLISTEN

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)