Kan du ikke se denne HTML mail?Klik her
Vær med til at designe årets Roskilde Festival
Vil du give dit bud på, hvordan Roskilde Festival 2012 skal se ud? Dansk Arkitektur Center og Roskilde Festival udskriver en åben designkonkurrence med særligt fokus på involverende, midlertidig arkitektur. Deltagerne skal planlægge og designe en by-installation på Roskilde Festival.

BUILD WHAT HERE hedder konkurrencen, der løber indtil den 1. marts. Den giver deltagerne mulighed for at give deres bud på design- og planmæssigt indhold til Poor City – et område, der under Roskilde Festival huser 10.000-15.000 gæster. Konkurrencens vinderforslag kommer til at danne ramme for de mange aktiviteter og arrangementer, der foregår i området.

”Vi vil gerne inddrage vores publikum endnu mere aktivt i udviklingsprocessen. Derfor er det vigtigt, at vi giver konkurrencedeltagerne mulighed for at samarbejde og indgå i teams omkring konkurrenceforslagene og på den måde udvikle dem undervejs”, siger Signe Brink Pedersen, kurator på Roskilde Festival.

BUILD WHAT HERE bliver i år afviklet på den åbne innovationsplatform Innosite.dk. Det betyder, at idéerne til konkurrencen løbende udvikles og forbedres ved hjælp af kommentarer fra sitets brugere, konkurrenceansvarlige, repræsentanter fra Roskilde Festival og Dansk Arkitektur Center. Og ikke mindst fra festivalens store publikum.

Online-platformen Innosite.dk gik i luften i november 2011 med det formål at knytte aktører med behov for innovation sammen med dem, der har de gode idéer. BUILD WHAT HERE er åben for alle interesserede uanset faglighed og nationalitet.

Roskilde Festival tager i 2011 og 2012 et Standpunkt over for fattigdom og ulighed. Poor City, der ligger i østområdet på festivalens campingområde M, retter i år opmærksomheden specifikt mod unge asylansøgeres forhold i Skandinavien. BUILD WHAT HERE ønsker emnet iscenesat af en interessant, funktionel, bæredygtig og involverende plan. Denne fysiske plan for området skal danne ramme om de aktiviteter, som området skal facilitere.

BUILD WHAT HERE blev gennemført første gang i 2011 med stor succes. Arkitekter, designere, kunstnere og studerende fra hele verden deltog med inspirerende og alsidige forslag til konkurrencen. Vinderprojektet ’Why don’t we do it on the stairs?’ blev realiseret som opholdssted og vartegn for Roskilde Festival 2011. I år forventes endnu flere at deltage i konkurrencen.
BUILD WHAT HERE et støttet af Realdania.

Fakta:

- Konkurrencen løber fra den 17. januar - 1. marts 2012.

- Ultimo marts kåres vinderen af en fagjury og præmieres med billetter til Roskilde Festival 2012 og muligheden for at få sin idé opført på årets festival.

- Vinderprojektet og andre udvalgte projekter indgår i en udstilling i Dansk Arkitektur Center i maj 2012.

Læs mere om konkurrencen, se konkurrenceprogrammet og deltag på www.innosite.dk
Innosite - Åben innovation i byggeriet. Et initiativ af Realdania og Energistyrelsen.

Læs mere om BUILD WHAT HERE 2011 og om Roskilde Festivals Standpunkt

Foto: Vinderprojektet 2011 "Why don't we do it on the stairs?" af de to arkitektstuderende Victor Serrander og Anders Grivi Norman, der startede det Berlin-baserede kollektiv Re-Make/Re-Model. Foto: Morten Kjær.

For yderligere information kontakt:
Ingeborg Christiane Hau, projektleder BUILD WHAT HERE, DAC,
T +45 5083 0978, mail: ich@dac.dk

Signe Brink Pedersen, Kurator Roskilde Festival,
T+45 27 28 81 23, mail: Signe.Pedersen@roskilde-festival.dk

Vi ses på Roskilde Festival 5. - 8. juli 2012
(warm-up fra 30. juni til 4. juli)