D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Tag et STANDPUNKT – donér din pant!

I år vil tre danske organisationer stå for pantindsamlingen på årets Roskilde Festival.

Donér din pant til de turkise pantsamlere, der går rundt på festivalområdet. Du kan også smide din pant i de turkise poser og kupler du finder rundt omkring på festivalen. På den måde kan du yde dit bidrag og støtte de tre danske organisationers store humanitære arbejde mod fattigdom, asylansøgeres rettigheder og ulighed.

Ungdommens Røde Kors kan du møde under festivalen på festivalpladsen, mens Dansk Flygtningehjælp og Folkekirkens Nødhjælp trækker i de turkise pantindsamlingsveste på camping-områderne.

Ungdommens Røde Kors indsamler pant til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. Pengene fra pantindsamlingen vil blive brugt til udviklingsarbejde for børn og unge i det danske asylsystem. Overskuddet vil bl.a. gå til at etablere nye aktiviteter for ensomme og psykisk udfordrede børn på asylcentre samt starte netværks- og mentorprojekter for mindreårige flygtninge, der er kommet alene til landet – uden en voksen ledsager. Læs mere

Dansk Flygtningehjælp indsamler pant på West-siden af campingområdet til fordel for flygtninges rettigheder. Deres overskud skal forbedre vilkårene for de tusindvis af unge asylansøgere, som bor på gaden i Athen. Pengene fra pantindsamlingen vil bl.a. gå til nødhjælp i form af soveposer og mad og være med til at hjælpe de unge flygtninge med at få social bistand samt juridisk hjælp. Læs mere

Nødhjælpens Ungdom indsamler pant til Folkekirkens Nødhjælp på East-siden af campingområdet. Her vil overskuddet blive brugt til at hjælpe med at få ændret de strukturer og barrierer, der fastholder mennesker i fattigdom, sult og undertrykkelse. De hjælper udsatte grupper med at organisere sig, således at de sammen kan kæmpe for retten til mad, sundhed, uddannelse, ytringsfrihed og et liv i tryghed og værdighed. Læs mere

Det gør en forskel når du donerer din pant

Sidste år samlede seks humanitære organisationer pant ind for ca. 1.3 mio. kroner under og efter Roskilde Festival. Og det har betydet, at mange mennesker har fået forbedret deres liv.

Ungdommens Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Flygtningehjælp, Kirkens Korshær, Julemærkehjemmet og Foreningen Retro har brugt din pant til at gøre hverdagen lidt nemmere for nogle af verdens allerfattigste og udsatte unge - både i Danmark og i udlandet. I år har Folkekirkens Nødhjælp desuden 10 års jubiluæm for sin pantindsamling. Læs mere om det her

Herunder kan du læse lidt om, hvad pantindsamlingen bl.a. gik til:

Hos Ungdommens Røde Kors er overskuddet fra pantindsamlingen i 2011 bl.a. gået til organisationens mentorprogrammer og aktiviteter for børn og unge på døgninstitutioner og kvindekrisecentre.

Folkekirkens Nødhjælp har brugt overskuddet til f.eks. generelt arbejde med HIV og AIDS, demokrati, katastrofehjælp, minerydning og sult

Dansk Flygtningehjælp oprettede syv madklubber for flygtninge ved hjælp af overskuddet fra pantindsamlingen i 2011. I disse klubber har flygtninge haft nem adgang til et gratis måltid mad. Samtidig har de fået muligheden for at styrke deres netværk i lokalområdet og fået støtte af de frivillige tilknyttet projektet til at etablere en ny tilværelse i Danmark. Derudover er pantmidlerne gået til aktiviteter for unge flygtninge og givet dem en reel mulighed for et aktivt fritidsliv med adgang til sociale og kulturelle aktiviteter.

Kirkens Korshær, Julemærkehjemmet og Foreningen Retro samlede pant ind for ca. en halv million kroner efter festivalen.

Kirkens Korshærs overskud er gået til bl.a. at hjælpe hjemløse til en nemmere hverdag og adgang til en varm seng at sove i. Desuden er overskuddet gået til Kirkens Korshærs mange natvarmestuer, der tilbyder nogle af samfundets svageste og mest udsatte mennesker mulighed for menneskelig kontakt, socialt samvær og en overnatningsmulighed under trygge forhold.

Julemærkehjemmets overskud fra pantindsamlingen 2011 er gået til at støtte hjælpearbejdet for udsatte børn ”med ondt i livet” til at få mere livskvalitet i hverdagen og givet disse udsatte børn mulighed for et midlertidigt ophold på et af deres fire hjem, hvor de tilbyder trygge rammer for børn.

Foreningen Retro har med deres indsamlede pantmidler støttet projekter i Sierra Leone og Indien. I Sierra Leone er overskuddet gået til bl.a. efteruddannelse af lærere samt drive et bibliotek med adgang til computere og IT – undervisning. Og dermed forbedre uddannelsesniveauet og sikre adgang til viden. Derudover er overskuddet gået til at uddanne den lokale befolkning til skrædder eller frisør, så de har en større mulighed for at forsørge dem selv.

Doner din pant under Roskilde Festival 2012 – og gør en forskel både herhjemme og ude i verden.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...