D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
mandag 19.12.11

1,6 mio. kr. til julehjælp og hjemløse

Trængte børnefamilier og hjemløse er blandt modtagerne af overskud og julegaver fra Roskilde Festival.

Af: Thomas Lenler Olesen

Mødrehjælpen modtager i dag 500.000 kroner til organisationens juleindsamling.

Årsagen er, at Mødrehjælpen i øjeblikket oplever en stigende mistillid til, om der overhovedet findes fattige i Danmark.

Bekymring hos Mødrehjælpen
”Mødrehjælpens mål er, at folk skal kunne klare sig selv i hverdagen, og det er vigtigt, at vi alle hjælper hinanden på en anstændig måde. Men vi er bekymrede for, om politikernes hårde udmeldinger i den aktuelle fattigdomsdiskussion også på længere sigt påvirker danskernes lyst til at hjælpe de økonomisk og socialt trængte,” siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

Samtidig giver Roskilde Festivals dedikerede frivillige julegaver fra Lego og Tivolitur til nogle af landets udsatte børnefamilier til en værdi af 500.000 kr.

Julegaverne foræres til børn udvalgt af Mødrehjælpen og organisationen Julegaveregn, der samler ind til danske børnehjemsbørn, samt til børn, der er bosiddende på Dansk Røde Kors’ asylcenter Avnstrup.

Derudover modtager Dansk Folkehjælp, som ikke finder sig i, at 65.000 børn lever i fattigdom i Danmark, 150.000 kroner til deres juleindsamling til trængte familier. Endeligt støtter Foreningen Roskilde Festival Projekt Gjaestebud med 464.000 kroner, så deres 200 frivillige kan forbedre hverdagen for hjemløse i København.

Ildsjælene gør en forskel
”Folketingets politikere anstrenger sig igen og igen for at afspore debatten om, hvem der er fattig, eller om der overhovedet findes fattige i Danmark. Det er vi nødt til at reagere på, og derfor donerer Roskilde Festival en del af sit overskud til foreninger og ildsjæle, der virkelig gør en forskel for andre og minder os alle om, at ingen bør være fattige i Danmark,” siger Steen Jørgensen, formand for bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival.

Roskilde Festival fortsætter i 2012 kampagnen Standpunkt, der siden 2010 har sat fokus på fattigdom og ulighed. Målet med kampagnen er, at Danmark skal indføre en officiel fattigdomsgrænse.

Siden de tidlige 70'ere har Foreningen Roskilde Festival uddelt mere end 180 millioner kroner.

Foto: Jeppe Bjoerm Larsen
Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...