D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli
torsdag 15.12.11

Publikum overrakte donationer til hjemløseaviser

Fire nordiske hjemløseaviser har fået hver 200.000 kroner fra Roskilde Festivals overskud. Donationerne blev overrakt af nordiske festivalgæster. Se videoen her

Af: Pelle Fischer-Nielsen

Foreningen Roskilde Festival har netop støttet fire hjemløseaviser i Norge, Sverige og Danmark med i alt 800.000 kroner.

Donationerne på hver 200.000 kroner går til den danske hjemløseavis Hus Forbi og de nordiske pendanter: Oslo i Norge samt Faktum og Situationen i Sverige.

Dialog med sælgerne
”Jeg skal love for, at vi blev overrasket”, fortæller Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder på Hus Forbi.

Avisen har fokus på at være en avis for de hjemløse, og de hjemløse kommer også til at have stor indflydelse på, hvad pengene går til. Derfor kan Hus Forbi ikke allerede nu give et entydigt svar på, hvad pengene skal bruges til.

”Vi vil gå i dialog med vores sælgere om udfordringen. Via vores sms-netværk har vi nu sendt den glædelige meddelelse ud og bedt om input til, hvad der kunne gøre mest nytte”, siger Rasmus Kristensen.

Et tørt sted
I Göteborg er chefredaktør på Faktum, Aron Israelson, også meget glad for pengene, som allerede har fået ben at gå på.

”Pengene falder på et tørt sted. Vi skal bruge dem til at udvikle organisationen i flere byer, så endnu flere hjemløse kan få en fod ind på arbejdsmarkedet og skabe en endnu bedre avis, som flere vil købe. Vi har også en del socialt arbejde, som vi nu kan udvikle endnu mere, siger han.

Tilbage
Tilmeld dig nyhedsbrev
 
 
 
 
 
E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...