D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Det er sjovt at være frivillig

Rasmus Mark Pedersen, 24 år, frivillig tekniker på Roskilde Festivalradio, arbejder til daglig som journalist på DR Sjælland.

For Rasmus handler Roskilde Festival om at feste med en bunke dejlige mennesker og dyrke fællesskabet med de andre frivillige på Roskilde Festivalradio, hvor han er tekniker.

Rasmus har været med til at lave festivalradio i fem år og har bevidst valgt tjansen som tekniker på morgenprogrammet, så han har fri til at feste igennem resten af dagen. Han styrer lyden, lægger jingler ind og trykker på knapperne, når morgenprogrammet sender otte dage i streg under festivalen.

Praktisk gris
Med Rasmusʼ egne ord er morgenprogrammet et hyggeprogram, hvor det gælder om at få folk til at vågne, vende alle dagens begivenheder på pladsen og få publikums brandert op at køre.

Udover Rasmus er der to værter, en reporter, en producer og en musikansvarlig tilknyttet programmet. Rasmus kom til at lave festivalradio, fordi han lavede studenterradio, da han gik på journalistuddannelsen i Odense. I det hele taget kommer de fleste frivillige på radioen fra universitetsradioen.

”Det er nogle dejlige mennesker, som jeg har det sjovt med, og selvom der kommer nye med på holdet hvert år, så bliver vi hurtigt en sammentømret stamme,” siger Rasmus.

Han har det rigtig godt med at være praktisk gris og stå for det tekniske, så han ikke skal lave det samme journalistiske arbejde som til daglig, hvor han arbejder som journalist.

Giver noget igen til festivalen
Livet som frivillig vil han ikke give op. Rasmus er vild med det sociale liv på radiostationen og bemærker, at festivalradioen holder verdens bedste fest, som går i luften onsdag aften hvert år med bartendere fra Gringo Bar til at servere lækre drinks.

”Der er mange goder som frivillig, så selv om man bruger fire til fem timer på at arbejde hver dag, så ville jeg ikke undvære det,” siger Rasmus, mens solen glimter i hans brilleglas, der er indrammet af et sort stel.

Han er også glad for at være med til at give noget igen til Roskilde Festival: ”Det fede ved Roskilde Festival er, at man selv er med til at skabe eventen. Her er en særlig stemning som jeg ikke har oplevet på andre festivaler, som jeg har været på som for eksempel Midtfyns Festival, Skive beachparty eller Northside Festival.”

Verden er nemlig en helt anden på Roskilde Festival, mener Rasmus: ”Der er en helt særlig spirit og følelese på festivalen, som blandt andet kommer til udtryk ved, at man siger hej til alle. I en proppet HT-bus ude i virkeligheden er der jo aldrig nogle, der hilser på hinanden. Roskilde Festival oser af tolerance og stemningen er unik.”

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...