D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2015 - 27. juni til 4. juli

Act Against Slavery

En del af Roskilde Festivals overskud går hvert år til et særligt humanitært projekt. I 2005 satte festivalen i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælps Ungdomsnetværk fokus på problemet moderne slaveri.

FN definerer slaveri som:
"the status or condition of a person over whom any or all the powers attaching to the rights of ownership are exercised." (The 1926 Slavery Convention)

"No one shall be held in slavery or servitude; slavery and the slave trade shall be prohibited in all their forms." (Article 4, Universal Declaration of Human Rights)

Slaveri er et globalt fænomen, der berører mennesker verden over – uanset alder, race, køn eller oprindelse. Op mod 27 millioner mennesker er årligt ofre for moderne slaveri. Disse mennesker lever og arbejder under umenneskelige forhold og er ofte udsat for både psykisk og fysisk vold samt seksuelle overgreb.

Der findes mange forskellige former for slaveri, lige fra gældsslaveri, tvangsægteskaber, tvangsarbejde og nedarvet slaveri. Ofte ender folk som slaver efter at have været udsat for ”trafficking” – dvs. at de er blevet solgt, i de fleste tilfælde af en mellemmand, til en eller anden form for udnyttelse. Det kunne være til prostitution eller som billig arbejdskraft. Der er simpelthen tale om, at mennesker sælges og købes som varer, og trafficking er den måde eller metode, hvormed det foregår. Kernen i moderne slaveri og trafficking er altså udnyttelsen af andre mennesker med det formål at tjene penge.

Det er i dag meget svært at få dømt folkene bag den organiserede menneskehandel på grund af manglende beviser og det faktum, at ofrene ofte ikke vil vidne mod dem af frygt for repressalier.

Roskilde Festival håber, at årets humanitære fokus kan være med til at skabe opmærksomhed om moderne slaveri. Overskuddet fra den humanitære pantindsamling samt en del af overskuddet fra Roskilde ’05 vil gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med at hjælpe ofrene for og forebygge moderne slaveri i Cambodja.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...