D
    T
    M
    S
til Roskilde Festival 2014 - 29. juni til 6. juli

Klimasamarbejdspartnere

Roskilde Festival har som altid miljø og bæredygtighed som fokus- og interesseområde. Vi tror på, at den enkeltes små miljøvenlige handlinger har én stor samlet effekt på miljøforholdene – det kalder vi Green Footsteps.

Derfor har vi en del samarbejdspartnere der sikrer publikums – og vores egen – mulighed for at tage skridt i retningen mod en endnu mere miljøvenlig og bæredygtig festival.

Hvis vi, vores publikum og samarbejdspartnere hver især tager Green Footsteps, kan vi sammen gøre en stor forskel.

Energi

EXIDE TECHNOLOGY

Exide Technology er en af verdens førende virksomheder på markedet for større batterier. De har stor erfaring inden for udvikling af nye batterier og udvikler også batterier med fremtidige elbiler for øje. Exide Technology har sponsoreret batterier til at lagre den alternative energi, som festivalen producerer på powerstationen i Climate Community, så den kan anvendes når solen ikke skinner og vinden ikke blæser.

LOVESPRING

LoveSpring er en fond, der indsamler midler til støtte for humanitære vandprojekter i udviklingslande. På festivalen leverer LoveSpring miljøvenlige drikkedunke, som kan fyldes op med vand fra en opstillet vandmølle.

Transport

CLEVER

Transporten på Roskilde Festival skal foregå så omkostningsfrit for miljøet som muligt. CLEVER er Danmarks førende elbil-operatør, der sammen med Nissan Nordic og Renault Danmark udlejer i alt 30 flotte elbiler til Roskilde Festival. CLEVER tilbyder ladeløsninger til private, kommuner og virksomheder og opsætter ladestandere og hurtiglade-stationer i det offentlige rum. Som elbiloperatør er det CLEVERs vision at få miljø og mobilitet til at gå op i en højere enhed ved at skabe optimale ladeløsninger og en sammenhængende infrastruktur, så det bliver nemt at køre elbil.

NGO

DANSK CYKLIST FORBUND

Dansk Cyklist Forbund arbejder på at gøre det sikkert og sjovt for alle at cykle i trafikken og laver kampagner for at få flere folk ud at cykle. I år har Dansk Cyklist Forbund i samarbejde med Roskilde Festival og Greve Kommune arrangeret en cykeltur fra Rådhuspladsen i København til festivalpladsen som en del af Green Footsteps-kampagnen.

RISØ DTU

Risø DTU er Nationallaboratoriet for Bæredygtig Energi. Forskningen er rettet mod udviklingen af klimavenlige energiteknologier og energisystemer og bidrager til innovation, uddannelse og rådgivning. Risø har store forsøgsfaciliteter og tværfaglige forskningsmiljøer og inkluderer kompetencecenteret for nukleare teknologier.

DanWatch

DanWatch er et researchcenter, der undersøger virksomheders påvirkning af mennesker og miljø globalt. Målet er at fremme virksomheders samfundsansvar. DanWatch administreres af en fond og er uafhængig af politiske, statslige og private interesser.

Amnesty International

På Roskilde Festival vil Amnesty International sætte særligt fokus på forholdene for Klodens én milliard slumbeboere. Om 20 år er tallet fordoblet, og hvert år tager op mod 30 millioner mennesker flugten fra klimaforandringernes konsekvenser.

Mange søger ly i et af verdens 200.000 slumkvarterer, men regeringerne vælger ofte at løse problemerne ved at rive slummen ned – uden at stille et alternativ i sigte. Amnesty kræver, at de i stedet tager deres pligter alvorligt og sikrer retten til bolig, vand, sikkerhed, sundhed og sanitet og forvandler elendighed til værdighed.

Affald

SPEJDER SPORT

Roskilde Festival arbejder løbende med at reducere festivalens miljøbelastning fra bl.a. affald på campingarealerne. Som led i dette arbejde har festivalen indgået et samarbejde med Spejder Sport omkring genbrug af de flere tusinde campingstole, der hvert år efterlades på campingområdet, og derfor må smides ud efter festivalen.

Bolig

BRØCHNER HOTEL

Da Brøchner Hotels blev CO2-neutral i 2009, nedsatte de et klimaudvalg, der skulle lægge hovedet i blød og arbejde på grønne innovationer. Det har ført til en lang række af aktiviteter, samarbejde med grønne netværk, inddragelse af medarbejdere og helt konkrete tiltag på hotellerne.

Synlighed

EUROPÆISKE MILJØAGENTUR

Det Europæiske Miljøagentur (EEA) og The European Topic Centre on Sustainable Consumption and Production (ETC/SCP) er videnspartnere på Roskilde Festivals Green Footsteps kampagne. EEA har adgang til en stor mængde baggrundsdata og kan dermed hjælpe Roskilde Festival med en masse facts om klimaforandringer til festivalens publikum.

Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største natur- og miljøorganisation med 140.000 medlemmer. Foreningen arbejder for et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et rent og sundt miljø.

E-mail
Adgangskode
Husk mig
Glemt password?
Ophavsretten tilhører Roskilde Festival.
Informationerne må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.
Dette site anvender cookies.
Læs mere om brugen...