”Just Like That”: Historisk afrobeat-fest på Roskilde Festival
Femi Kuti og Seun Kuti står på samme scene for første gang.

En mærkedag for afrobeat-genren venter på Roskilde Festival 2011. For første gang nogensinde står Fela Kutis to sønner, FEMI KUTI og SEUN KUTI, på samme scene. Det er intet mindre end en sensation – en begivenhed som næsten må få den store musiker og politiske oprører til at smile oppe i musiklegendernes dødsrige. Roskilde Festival kalder dobbeltshowet ”Just Like That”, opkaldt efter en sang af Fela.

De to brødre indtager scenen sammen efter at have givet koncert hver for sig. Roskilde Festival og Kuti-brødrenes bagland arbejder lige nu på at lave en koncertoplevelse fuld af overraskelser, der kan matche denne centrale begivenhed i afrobeat-genrens historie.

FEMI KUTI & POSITIVE FORCE gav en mindeværdig og indfølt koncert dagen efter ulykken i 2000 og har besøgt festivalen flere gange siden begyndelsen af 90’erne. Han begyndte som musiker i faderens band tilbage i 80’erne. I dag spiller han med sit eget fjorten mand brede band. Her kombinerer han kantede rytmer med Miles/Gillespie-inspirerede blæsere og opsigtsvækkende, forførende dansere. Alt dette i et og samme ærefrygtindgydende show.

SEUN ANIKULAPO KUTI & EGYPT 80 lagde sidst Cosmopol ned i 2007 med en forrygende fest. Seun er den yngste af Kuti-sønnerne og spiller med sin fars legendariske gamle band. Fordums brændende blanding af funk, sprudlende blæsere, musikalsk glæde og politisk vrede fortsætter, men Kuti den yngste forholder sig lige så meget til nutidens musikscene som til sit ikoniske efternavn.

En skelsættende Roskilde-begivenhed
Roskilde Festival har altid i sin historie haft fokus på den globale musikscene. Med denne sensation af et møde mellem afrobeat-dynastiets største nulevende bannerførere fortsætter festivalen med at være en begivenhed, som ikke bare afspejler musikscenen, men også sætter helt nye musikalske møder i spil.

Stor interesse omkring afrobeat
Fela Kuti nyder en kæmpe opmærksomhed over alt i Vesten. En musical om genreskaberen og frihedskæmperen – FELA! – gik 14 måneder på Broadway og spiller til april i Kutis hjemland Nigeria. I New York, Paris, København og London lader utallige unge bands sig inspirere af hans festlige, hoftesvingende funk. Roskilde Festival stiller sig på toppen af Kuti-bølgen og indbyder alle med en forkærlighed for energisk, livskraftig musik til at tage del i denne historiske afrobeat-fest.

SE BANDLISTE

Download pressebilleder (klik på thumbnail for stort billede).

Femi Kuti - foto: Bernd Ott

Seun Kuti - foto: Kelechi Amadiobi

 
 


Vi ses på Roskilde Festival 30. juni - 3. juli 2011. Warm-up 26. - 29. juni.
Camping åbner 25. juni kl. 18:00.

DOWNLOAD HØJOPLØSELIGE FOTOS FRA ROSKILDE FESTIVALS PRESSESIDE