Et trygt og tilgængeligt frirum

SCROLL NED

Roskilde Festival er et frirum for musik, fællesskab og store oplevelser. Men det skal også være et sted, hvor du kan føle dig tryg, uanset hvem du er. 

En festivaluge kan være intens, og det kræver både overskud og medmenneskelighed at være sammen i så stort et fællesskab.  

Derfor arbejder vi målrettet for at skabe rammer, hvor tryghed og frihed kan sameksistere – og hvor alle har mulighed for at deltage på deres egne præmisser og føle sig set og velkommen.

Læs hvordan vi gør det i praksis – og hvordan du selv kan være med. 

Vi skaber tryghed sammen

Tryghed handler om, hvordan vi er over for hinanden – derfor har vi spilleregler. 

Roskilde Festival er et fællesskab, vi alle er med til at forme. Når 130.000 mennesker mødes, er det afgørende, at vi deler et fælles ansvar for stemningen, adfærden og de rammer, vi skaber sammen. 

Derfor har vi et adfærdskodeks med fem enkle spilleregler for god Roskilde-stil. Kodekset handler om respekt, hensyn og handlekraft – og om at tage ansvar for, at alle føler sig velkomne, frie og trygge. 

Vi siger klart nej til diskrimination, grænseoverskridende eller voldelig adfærd. Og vi gør det nemt at få hjælp, hvis du oplever noget ubehageligt. Du er aldrig alene. Når du følger kodekset, er du med til at gøre Roskilde Festival til et sted, hvor tryghed og frihed går hånd i hånd.

Tryg foran scenerne

Koncerterne er hjertet af Roskilde Festival – og et af de steder, hvor tryghed og fællesskab skal stå stærkest.  
 
Derfor arbejder vi året rundt med eksperter, beredskab og myndigheder for at sikre en intens – men aldrig utryg – koncertoplevelse. 

Vores crowd safety-værter sørger for, at alle kan føle sig trygge i crowden. Vi markerer udvalgte High Energy-koncerter, så du ved, hvad du går ind til. Og vi guider dig til at vælge din placering med omtanke og passe på dem omkring dig. 

Du har også en rolle – når du giver plads, holder øje med dine venner og følger anvisningerne, bidrager du til, at Roskilde Festival er et sted, hvor alle kan nyde musikken uden bekymringer.

Emil Lyders

Mere tilgængelighed, færre barrierer

Roskilde Festival skal kunne opleves af så mange som muligt – og på vidt forskellige måder. Derfor arbejder vi løbende for at fjerne fysiske og psykiske barrierer og forbedre adgangen til både festivalpladsen og campingbyen. 

Har du nedsat bevægelighed, en funktionsnedsættelse eller behov for rolige omgivelser, har vi gjort oplevelsen lettere og tryggere. Vi arbejder også for bedre adgang til hygiejneprodukter, squat-urinaler og stille områder – fordi små forbedringer kan gøre en stor forskel.

Vi ved, at behov er forskellige, og møder dig med fleksibilitet, hjælpsomhed og god information. Du finder et samlet overblik over bl.a. ledsagerordning, overnatningsmuligheder og udlevering af solsikkesnoren via linket nedenfor.

Tryg døgnet rundt

På Roskilde Festival skal du kunne føle dig tryg – hele døgnet.  

Døgnet rundt er der uddannede Social Workers, samaritter, safety-værter og campingværter, som kan hjælpe, hvis du har brug for støtte, førstehjælp eller bare et trygt sted at henvende dig.  

Vores frivillige er klædt på til at møde dig med respekt og viden – uanset om du har oplevet noget grænseoverskridende eller blot har brug for en pause fra det hele. 

Du finder også særlige Soft Spots, hvor du i dagtimerne kan få rådgivning og tale med fagpersoner i trygge omgivelser. Her møder du mennesker, der er klar til at lytte, hjælpe og skabe rum for dialog. Døgnet rundt holder vi også en telefonlinje åben, hvor du kan kontakte os, hvis du har oplevet noget grænseoverskridende.

Under festivalen kan altid finde hjælp og praktisk info i appen og på vores hjemmeside.

Forandringer bag linjerne

Vil du vide mere om vores arbejde med bæredygtighed året rundt? Læs om de mål, metoder og resultater, der driver vores grønne, sociale og kunstneriske, og økonomiske udvikling.