THERESE BÜLOW & FAUN VIUM 16X9

Dragende kunst i et væld af former

04.07.2024Festivalen

Hvis du har været på Roskilde før, ved du, at festivalen byder på masser af fede kunstoplevelser. Hvis det er din første gang, kan du godt glæde dig!

Af Anders Koch Madsen, frivillig i Roskilde Festivals Mediehus

For Roskilde byder på kunst i et væld af former, lavet af kunstnere fra hele verden. Vi guider dig her til seks fantastiske kunstoplevelser, du kan få rundt omkring på festivalen.

Anansi's Web

Dans med djævlen til caribisk karneval-performance 

Med bankende bas, calypso og store maskeradekostumer skaber den internationale kunstnerduo Anansi’s web et heftigt og turboladet rum. Med deres nye performanceværk 'Dimanche' udforsker Anansi’s web folklore-traditionerne i caribisk karneval, lydsystemer og hvilken genklang, de har i nutidens hiphopkultur. 

  • Lørdag 6. juli klokken 22.00, Platform 

Therese Bülow og Faun Vium

Videopoesi mens du venter på koncerterne 

Mellem koncerterne på Orange og Arena kan du på storskærmene nyde et videodigt skabt af kunstnerne Therese Bülow og Faun Vium. Videoværket er dedikeret til dem, der står alene før en koncert, eller som ikke altid føler sig som en del af festivalens euforiske glæde. Det forsøger at tilbyde et rum til de mere stille, bløde og melankolske følelser, der af og til overses i festens intensitet. 

Baum & Leahy

Bliv en del af væsenet Pantopia og opbyg ny energi og modstandskraft

Pantopia er et levende, farverigt, vidtstrakt væsen skabt af den dansk-britiske kunstnerduo Baum & Leahy. Pantopia ankom til Flokkr sidste år, og dets lange tekstilranker tilbyder en beskyttende og omsorgsfuld omfavnelse. Pantopia’ handler om drømmen om en mere bæredygtig fremtid, og værket er skabt ved at transformere nutidens organiske produkter og affaldsmaterialer

Delta

Vilde skulpturer af verdenskendt graffitikunstner

På festivalens Final Days afslører den visionære hollandske billedkunstner Delta to store skulpturer skabt specifikt til dette års festival sammen med en række fascinerende graffitiværker. De to store farverige skulpturer, der står midt på festivalpladsen, danner to scener formet som ord. Med værkerne undersøger Delta det fysiske rum, og hvordan man kan forholde sig til det gennem kunsten og flytter grænserne for, hvad graffitikunst kan være.

Jean Marc Routhier

Installation inspireret af tibetanske bedeflag, undersøger øjeblikkets flygtighed

Den dansk-canadiske kunster Jean Marc Routhiers installation består af stålwirer, der strækker sig mellem to høje punkter på festivalpladsen. Disse stålwirer bærer farverige "flag", inspireret af tibetanske bedeflag, der er sammensat af slik-pengesedler og kontrastfulde objekter. Ved nærmere eftersyn vil du opdage, at flagene er stivnede i deres bevægelse. Installationen inviterer dig til at opleve bevægelse i stivnede former og reflektere over øjeblikkets og festivalens flygtighed. 

Banaan Al-Nasser

Lad dig omslutte af minderne og nostalgien i Glorias foyer 

Hvis du har brug for lidt ro og fordybelse, kan du lade dig omslutte af dansk-palæstinensisk-jordanske Banaan Al-Nasser installation 'In Memory of Home’, som du finder både udenfor og indenfor Glorias foyer. I dette værk trækker Banaan Al-Nasser på minder fra hendes eget barndomshjem og opvækst, hvor parabolerne blev symbol for kommunikationen mellem Vesten og Mellemøsten.   

Festivalen har meget mere kunst og aktivisme på programmet, som du kan dykke ned i her: