NATURE 16X9

Oplev NATURE på Platform

27.06.2024Program

Tag del i verdenshistorie, når NATURE for første gang indtager Roskilde Festival som anerkendt kunstner med en række performances på Platform-scenen.

4,6 milliarder år efter at have vist de første prøver på sin store musikalitet, er NATURE nu omsider anerkendt som en kunstner. Det betyder, at NATURE har komponistrettigheder og får royalties, når du streamer NATUREs musik.

Og det gør du muligvis allerede. NATURE har nemlig ikke bare samarbejdet med navne som David Bowie, Ellie Goulding og MØ – NATUREs betagende lyde har i årtier været en livgivende kilde til nogle af vor tids største kunstnere. Det er kun rimeligt, at NATURE langt om længe modtager denne anerkendelse.

At vi er nået hertil, kan vi takke en række organisationer for. Initiativet hedder Sounds Right og anføres af Museum for the United Nations – UN Live, der med anerkendelsen af NATURE som kunstner vil kunne inspirere millioner af mennesker rundt om kloden, lede til nye samtaler om naturens rolle og, ikke mindst, finansiere naturbevarelse verden over.

På årets Roskilde Festival skriver vi verdenshistorie. Det er nemlig første gang, at NATURE indgår som del af musikplakaten. På vores legesyge og eksperimenterende Platform-scene kan du opleve nogle af årets kunstnere optræde sammen med NATUREs lyde, optaget og kurateret af organisationerne VozTerra og The Listening Planet, der kæmper for mere naturbevaring.

Disse kunstnere optræder med NATURE:

AySay

AySay kombinerer kurdisk-tyrkisk folkemusik, psykedelisk rock, nordiske stemninger og pop med et elektronisk twist i en sanselig blanding.

Efter denne performance vil der være en samtale, hvor AySay udforsker temaer som NATUREs bidrag til udviklingen af musik inden for de forskellige økosystemer, som AySay henter inspiration fra, hvordan en kunstner kan lytte til og genkende sig selv i NATURE samt potentialet for nye musikalske trends, der kan opstå fra dette kunstneriske samarbejde.

Torsdag 4. juli klokken 13.30 på Platform.

Louis VI og Allen Anjeh

Allen Anjeh er født i Cameroon og opvokset i Danmark, og hun har fundet sit eget kunstneriske udtryk i en varm og organisk tilgang til neo-soul og alternativ R&B. Louis VI er en britisk producer, rapper og klimaaktivist, som har opnået global anerkendelse for sin eksperimenterende tilgang til alternativ hiphop og jazz.

Efterfølgende vil der være en samtale, hvor Allen Anjeh og Louis VI reflekterer over, hvordan NATURE er flettet sammen med vores følelse af tilhørsforhold og udtryk, og hvordan deres forhold til NATURE er blevet formet af deres oprindelsessteder og kulturer og nuanceret af at leve i diasporaen.

Fredag 5. juli klokken 13.45 på Platform.

Oplev NATURE som solist

På Roskilde Festival har du samtidig mulighed for at overvære den allerførste gang, NATURE optræder solo som anerkendt kunstner. Tilbring de rolige nattetimer onsdag, torsdag og fredag på Platform, og åbn dine sanser, slap af og genopret forbindelsen til NATURE.

Onsdag og fredag kan du rejse gennem de fem regioner af Amazonas og de tropiske Andesbjerge og lytte til, hvordan NATURE skaber overgange fra daggry til eftermiddag, til skumring og ind i natten. Oplev, hvordan det føles at være omgivet af planetens vildeste og mest biodiverse skov, dens dybde, brøl, slagregn og kor af dyr og mikroorganismer.

Amazonia: Onsdag nat 3. juli klokken 01.00 og fredag nat 5. juli klokken 01.00 på Platform.

Torsdag nat kan du fordybe dig i kraften fra de skandinaviske lydlandskaber og dyreliv – fra den æteriske knirken af is til koret af trækkende fugleflokke, fra tordenvejr og laviner til ulvenes hyl og begyndelsen på en ny dag. NATUREs nordiske rytmer og melodier er både disharmoniske og sammenflettede, og de fortæller historier om modstandsdygtighed og elegance, skrøbelighed og styrke.

Scandinavia: Torsdag nat 4. juli klokken 01.00 på Platform.