20243007 Orangefoto Trodserregnen Nannavedel Hertz 08 1600Px

Vandtætte festivaltips til regnen

01.07.2024Guides

Dårligt vejr stopper ikke den gode festivalstemning. Hvordan kommer de mange festivaldeltagere igennem det våde vejr? Vi spurgte jer, mens regnen stod ned søndag.

Af Rasmus Løwenstein & Signe Bruun Warming, frivillig i Roskilde Festivals Mediehus 

Søndag var en våd affære, og festivalgræsset er ikke ligefrem i fare for at tørre ind. Men hvorfor skulle dårligt vejr sætte en stopper for en god fest? 

Vi har været ude for at finde vandtætte festivaltips iblandt mange af jer, som bevarede det gode humør trods uvejret. 

Husk praktisk påklædning

I området omkring Clean Out Loud finder vi ‘Conrads Sikre Ros-Camp'. Til trods for en brækket pavillon og rod fra aftenens fest holder campen sig tørre med malerdragter. “Det fungerer overraskende godt”, lyder det enstemmigt fra tre af de glade deltagere. “Vi kan ikke gøre så meget andet end at forsøge at holde os tørre”.  

Intet regntøj? Intet problem.

En anden – og lidt modsat – taktik møder vi hos ‘Til vands, til dans og i luften’. Her vælger to af campens medlemmer at omfavne regnen og gøre brug af muligheden for regndans i badeshorts. 

“Vi kan jo ikke få vådt tøj, hvis vi ikke har tøj på”, som de siger. “Vi har en fest, og der er ikke noget, der kan stoppe os”. 

Få pulsen op, når det pøsregner

I Camping West finder vi Stadion, hvor der i løbet af First Days er rig mulighed for at få pulsen op med turneringer, morgenløb og yoga. Og her kunne regnen ikke sætte en stopper for en eneste af de mange arrangementer. Vores frygt for en tom plads blev simpelthen gjort til skamme.  

Det første hold, der spiller, stiller op for andet år i træk, og med festivalbilletter på højkant til dem, der trækker sig sejrrigt ud af Stadions mange turneringer, skulle de helt sikkert være med igen i år – til trods for regnvejret. 

“Vi vandt ikke sidste år, så vi tager revanche”, siger de våde fodboldspillere. “Det har ligget i kortene siden sidste år”. 

Til spørgsmålet om, hvorfor de trodser regnen, er svaret meget enkelt: “Fordi det er sjovt – og vi har ikke rigtigt andet at lave”.