IMG 7828

Dyst om billetter i den grønne energis tjeneste

05.07.2024Engagement

Andel er en afgørende partner i vores overgang til en mere klimavenlig festival. I Andels Energy Battle i East inspireres du til at tage del i den grønne omstilling – samtidig med at du dyster med om billetter til RF25. Vi var en tur forbi.

Interviews af Ina Marie Ernø Jacobsen og Anders Koch Madsen, frivillige i Roskilde Festivals Mediehus

Vi har et stort ansvar for at bidrage til at løse klimakrisen og sikre gode livsbetingelser for de kommende generationer. Det kan vi gøre på mange fronter. Og én af fronterne handler om energi – om vores forbrug af varme og strøm og om at udfase fossile brændsler som diesel og gas til fordel for vedvarende energi. På den måde skaber vores energiforbrug mindre luftforurening og et lavere klimaaftryk.

I 2022 indgik vi et femårigt partnerskab med energiselskabet Andel, som i år har udviklet en Energy Battle på festivalens campingområde i agora H. Måske har du allerede set den. I så fald vil du sikkert også vide, at man kan dyste med om billetter til Roskilde Festival 2025, ligesom der hver dag er madbilletter på højkant. 

Her kan du byde en ven eller nabocamp op til duel, hvor i dyster i paratviden om festivalens forbrugsmønstre.  

Vi arbejder hele tiden på, at Roskilde Festival kan bruge energien endnu bedre, og Energy Battle er en sjov måde at udbrede viden om den grønne energi på, og indtil videre har det været velbesøgt,” lyder det fra Henriette Weber, kommunikationspartner i Andel. 

Helena, 26 år og Markus, 27 år

En sjov og lærerig aktivitet

To, der har dystet om æren samt muligheden for at vinde billetter til næste års festival, er Markus og Helena, der var taget på et eventyr, der spontant bragte dem forbi Energy Battle. De roser begge opsætningen og det fysiske format.

Man skulle tænke sig om en gang imellem, og når man har ligget i sprit i flere dage, er det godt at blive aktiveret lidt og få brugt hjernen,” siger 27-årige Markus, mens ligeledes Helena på 26 blandt andet er blevet et fun fact om festivalens samlede forbrug af pomfritter rigere. 

Helena og Markus begiver sig videre på eventyr, og nu bliver det 27-årige Amalies tur, og hun fortæller, at hun søgte mod Energy Battle i håbet om at lave noget aktivt. Hun scorede seks ud af seks rigtige og fik lige det, hun kom for.

Det var sjovt. Det var anderledes, og det var rart at lave noget, der ikke skulle drikkes til. Jeg var overrasket over, hvor mange pomfritter der ryger ned på festivalen. På den måde har jeg lært noget.”